Dramatikk og skiftende vær på Kinnekulle

Kinnekull1
De norske NM- og NC-klassene Formula Basic, Shortcar og GT var gjesteklasser da SSK avholdt sin store sommerfestival, Race Week, på Kinnekulle Ring i helgen. Mer enn 150 førere var samlet for å kjøre i sine respektive klasser.

Formula Basic mønstret det største startfeltet så langt i år med 11 biler på startstreken. Norgescup- leder Alf Marius Loe Sandberg tok pole før Lars Solheim og Theodor Olsen.
Det første løpet var en heksejakt fra start til slutt, og vi fikk se en rekke forbikjørings-manøvrer og endringer i toppen av feltet. Da showet var over var Dennis Moen vinner, foran Thea Olsen og Sandberg. Det første heatet ga oss mest forbikjøring av alle heatene hele helgen!

I det andre løpet tok Moen kommandoen tidlig og for en gangs skyld så det ut som om det ikke skulle skje så mye mer. Men etter halve løpet ville førerne det annerledes og tok i litt hardere. Regjerende mester Theodor Olsen duellerte med Moen og de ledet annenhver runde helt til mål. Olsen vant med bare 0,157 sekunder før Moen! Sandberg kom tredje ennå en gang.
Formula Basic kjørte sine løp på tørr asfalten, men GT klassene og Shortcar kjørte stort sett i regn (selv om alle kvalifiserte på tørt).
Bjørn Tvedt tok pole, og han hadde ikke noe problem å lede det første løpet fra start til mål og vinne GT3 før Arild Riise og Ole William Nærsnes.
Med den omvendte startoppstillingen, ble det litt tøffere i det andre løpet som ble vunnet av Nærsnes før Tvedt og svensken Jesper Ojala.

Björn Tvedt tog två segrar i GT3.

Det tredje løpet ble dramatisk. Per Øyvind Seeberg hadde en god start, men han gjorde en liten feil under brua i 200 km t og plutselig var han passasjer i sin egen bil som gikk inn i rekkverket. Like etter kom Nærsnes og «misset» og endte på gresset. Han fikk ikke ned farten, fortsatte rett fram, hoppet over banen og krasjet inn i vollen på den andre siden! Løpet ble vunnet av Tvedt før Riise og Ojala.

Kinnekull2
I GT4 tok Per Støldal i full pott. Han hadde en liten fighter med Lars Brannstrøm, men det ble da tre seire til Støldal, mens Brannstrøm ble tvunget til å bryte to løp, og han fikk ikke starte i finalen. Kåre Andreas Veim tok tre andreplasser og René Kværner tok tre tredjeplasser.
I GT5 var Remi Brenden Ødegård som var den skarpeste. Han vant alle tre løpene. Trond Brekke tok to andreplasser og en tredjedel plass. Ådne Kollen tok en andreplass, en tredjeplass og siste løpet, brøt han.
I GT1 var alle spente på å se hvor fort Joakim Ottersen kunne kjøre med sin DTM-Opel. Han tok pole i kvalifiseringen, men i løpet var det Bjørn Olaf Wiik som var raskest fra start! Han ledet noen runder, men så snurret Oskar André Sandberg med sin Nissan 350 og det var safety car på banen. Omstarten tok Ottersen og da kunne ingen henge på. Hans raskeste runde var svimlende 50.316! Det er den raskeste tiden noensinne av en bil med tak på Kinnekulle Ring! Han vant før Wiik og Rolf Gulbrandsen. Den andre løp vant Ottersen før Sandberg og Jarl Nilsen. I det tredje vant Ottersen før Nilsen.

Pallen i GT2 fr v: Håvard Kollen, Frode Alhaug och Martin Sventén.

I GT2 tok Frode Alhaug en trippel seier. Håvard Kollenr tok to andreplasser og en tredje, mens Martin Sventén tok en andreplass og to tredjeplasser.
De hardtsatsende Shortcarførerne var 17 til start. Sivert Johansen vant det første løpet fra pole foran Julius Slatlem og Rune Hansen. Da de sto klare til start for andre løp begynte regnet å falle. Da de kjørte ut til startoppstillingen ble det høljregn. Starten ble avbrutt og alle bilene måtte kjøre tilbake til depotet for å bytte til regndekk. Det var en kort pause mens sjåførene skiftet dekk. Det fortsatte å hølje ned, og det var tvilsomt om man skulle kjøre løp i det hele tatt. Det føltes langt fra sikkert. Førerne sto i alle tilfeller klare til start. Det ble løp, og hvilket løp de bød på! Det kan være et antall «villhjerner» som kjører disse bilene, men i disse forferdelige forhold, viste de hvor utrolig gode sjåfører de er! Det var sladd nesten hele tiden. Det var ren oppvisning. Nesten alle sjåførene kom seg til mål, som må anses å være en utrolig prestasjon under disse forholdene! Formula Basic hadde flest forbikjøringer under helgen, men regnshowet stod Shortcar for.

Sivert Johansen vann båda racen i Shortcar Extreme.

Sivert Johansen vant igjen før Julius Slatlem og Stian Frydenlund. I den lille klassen vant Malin Blad begge løpene mens Christoffer Amundsen og Hans-Petter Frydenlund delte broderlig på de andre pallplasseringene.

Det var norske suksess også i SSK-klasser. I Volvo Cup vant Erik Halvorsen det første løpet fra pole. Erik leder mesterskapet med god margin. I det andre løpet, som ble kjørt i regn, tok Stian Theodorsen sin første pallplass noensinne da han kom på tredjeplass.
Dag Andersen kjørte en Corvette i fjor, men nå debuterte han i Volvoklassen. Han kom inn 13. plass i det første løpet, menble dessverre utelukket i det andre da han gjorde en forbikjøring i gulflagg-sone.

I SSK-klasse 3 B startet Håvard Kollen fra pole og vant det første løpet før Jesper Ojala og Ole William Nærsnes. Ingen av dem kjørte andre løpet. I SSK klasse 3C vant Oscar Andre Sandberg mens Jarl Nilsen kom på fjerdeplass. I det andre løpet kom Kurt Støltun på fjerdeplass, mens Nilsen ble nummer fem.

Det neste løpet blir kjørt på Rudskogen i midten av august.