Dramatisk EM-runde for Marius Bermingrud

Sist helg var Marius Bermingrud (19 år) gjennom nok en EM-runde på Lohèac-banen i Frankrike og det skortet ikke på hverken spenning eller dramatikk.

«Dette Løpet i Frankrike er noe vi har sett frem imot hele sesongen av flere grunner.
For det første har vi nå kjørt en halv sesong og har fått tid til å jobbe med inntrykk og justeringer på bil før dette løpet. Noe annet som gjorde dette spesielt er at løpet kan skryte av sine 80 000 elleville tilskuere! Og jeg med min Ds3 var selvfølgelig populær», sier Marius.

Løpet fikk en knallstart og Marius kjørte sin beste omgang hittil i EM og satte en sterk 2.tid i første kvalifisering. Her snakker vi kun 0, 02 sekunder opp til 1. plass og 1 sekund til 3. plass. De neste omgangene ble av den hardere konkurransen på banen. «Det er om å gjøre å bruke minst mulig tid når man konkurrerer med alle på tid, og når nivået er så høyt, er det så man knapt kan blunke uten å falle ned en plass. Dermed var det surt å være med i knuffing i første sving og tape nesten to sekunder i både 2., 3. og 4.omgang.» forteller han.

 

Etter 4. omgang klarte Marius å komme til semifinalen, noe kun de 12 beste gjør. Her får han nok en knallstart og kom ut av første sving som nr. 3.

«Jeg holdt plassen min med høyt trykk bakfra og i siste sving prøvde konkurrenten omtrent å dytte meg av banen og jeg kom foran med kun 50 centimeter. Det er utrolig lite når vi krysser målstreken med en fart opp imot 90 km i timen.»

Panikken traff han fort når han kjente det begynte å stikke i halsen og han ikke fikk puste. Sammenstøtet med konkurrenten hadde tettet eksosen slik at alt ble sendt inn i kupeen.

«Jeg visste jeg hadde veldig liten tid på å fikse bilen, så jeg ville prøve å kjøre ned til teltet. Jeg fikk ikke puste i det hele tatt og det svei i øynene. Jeg hoppet nærmest ut av bilen og visste ikke om jeg ville spy eller svime av.
Heldigvis fikk de tauet meg fort til depotet og mekanikerne mine fikk skåret av det som dekket eksosen og åpnet den opp igjen.»

Marius forteller at han la seg rett ut for å puste og var knapt seg selv igjen før tiden var inne for finale og han nok en gang satt i bilen på vei ut på startplaten.

I finalen tok han det veldig med ro i første sving, men kjørte alt han kunne etter det. Han setter med det sin beste rundetid. «Jeg tok meg selv i å gire opp på steder jeg før hadde bremset! Jeg klarte å kjøre forbi en annen innen vi kom til mål, og jeg hadde ikke bare kjørt min første finale i EM, men kommet på 4. plass foran alle de 80 000 tilskuere som var å så på oss!»

Utviklingen til unge Marius Bermingrud denne sesongen har vært helt utrolig. Med en 18. plass i første løp etterfulgt av 9., 7. og nå 4. plass. Det er ikke vanskelig å forstå at han synes det er ufattelig moro å få oppleve at det går an å ikke bare henge på, men kjøre fra noen av de store gutta. «Det er helt klart at med en motor som er 30 hester for svak, er det teamet som gir meg en bra bil gang på gang som gjør det mulig.», sier han ydmyk.

«Hadde det ikke vært for teamet og sponsorene mine hadde jeg bare kunnet juble over plasseringer hentet hjemme på gutterommet på xboxen min…»