Dramatisk EM-runde

hunsbedt_ned_08.jpgLudvig Hunsbedt tok sin tredje EM-seier for sesongen i en dramtisk runde i Nederland i helgen.

Hunsbedts seier kom etter at førerne markerte sin misnøye med sikkerheten på Valkenswaard-banen ved å kjøre parade i A- og B-finalen. Førerne reaksjon kom etter en kraftig kollisjon som Morten Bermingrud hadde i B-finalen. Han ble sendt med fronten først rett i en flaggpost like etter start. Morten pådro seg benbrudd i sammenstøtet og hans Citroën var mer eller mindre totalt smadret i fronten.

Tidligere på dagen ble også svenske Michael Jernberg ført til sykehus.

Ludvig Hunsbedt hadde beste startspor i A-finalen, og dermed ble han vinner av det noe spesielle løpet. Kenneth Hansen endte på 2. plass fulgt av Jean-Luc Pailler. Sverre Isachsen, som vant forrige runde i Belgia, endte på 4. plass. Guttorm Lindefjell ble stående med 6. plass.

Hunsbedt tok over 2. plassen sammenlagt etter helgens runde, og er sju poeng bak Kenneth Hansen. Sverre Isachsen er på 4. plass, kun to poeng bak Jernberg.

I divisjon 1A ble Thommy Tesdal beste nordmann denne gangen med sin 3. plass. Mats Lysen fulgte opp en en ny fin 4. plass.