Dramatisk for Varhaug

varhaug_feb_11.jpgPål Varhaug ble påkjørt i en dramatisk ulykke i sitt første GP2-løp i Abu Dhabi. -Jeg var sikker på at jeg skulle bli truffet i hodet, men heldigvis gikk det bra, sier 20-åringen.Pål Varhaug har denne helgen debutert i vintermesterskapet GP2 Asia på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, og GP2-debuten til nordmannen ble mer dramatisk enn han hadde håpet på forhånd. Først fikk han bremseproblemer på kvalifiseringen, noe som gjorde at han startet langt bak i feltet. Når så starten av det første løpet gikk fredag, ble han påkjørt av en bil som kom flygende gjennom lufta.

-Jeg hadde en grei start, men så at det stod en bil foran som ikke hadde kommet seg av gårde. Jeg svingte til venstre, og plutselig oppdager jeg en bil oppe i lufta. Den hadde truffet bilen som stod stille og var på vei rett mot meg. Jeg dukket og håpet at han ikke skulle treffe hodet mitt, og det gjorde han heldigvis ikke. Men bilen ble totalvrak, sier Pål Varhaug.

Det var Dani Clos som ikke kom seg av gårde i starten, og det var Luis Razia som traff bilen til 19-åringen fra Ålgård i Rogaland. DAMS-teamet måtte dermed jobbe hele natta for å få bilen klar til dagens løp i Abu Dhabi.

-Teamet gjorde en fantastisk jobb, og bilen ble klar igjen. Men i dag startet jeg helt bakerst på grunn av kollisjonen i går, og det er ikke lett å kjøre forbi på denne banen. Men jeg kom forbi et par stykker og endte på 21. plass.

Det var Stefano Coletti som vant dagens løp, mens Jules Bianchi vant i går. Nå reiser GP2-sirkuset videre til Bahrain, hvor runde tre og fire i GP2 Asia kjøres til helgen.

-Jeg har aldri kjørt på banen i Bahrain før, men jeg håper det går bedre enn denne helgen. Selv om jeg ikke hadde så høye forventninger foran min GP2-debut så var det skuffende med problemene under kvalifiseringen og kollisjonen i går. Jeg håper på litt bedre lykke til helgen.