Dramatisk for Varhaug

p_varhaug_monaco.jpgDen norske racerføreren Pål Varhaug var bare centimetere fra å bli truffet i hodet av en annen bil i Monaco.

Pål Varhaugs debut i det mest glamorøse billøpet av dem alle, Monaco Grand Prix, skulle bli av den dramatiske sorten. Under kvalifiseringen ble GP2-føreren påkjørt bakfra av teamkamerat Romain Grosjean, og franskmannen var bare centimetere fra å treffe Varhaug i hodet.

-Det var skummelt, og det å bli truffet i hodet er noe av det farligste som kan skje. Jeg skjønte ingen ting før jeg plutselig fikk hele bilen over meg, forklarer 20-åringen fra Ålgård.

Hele hendelsen ligger ute på Youtube, og kan sees her etter ca. 02.50:

På grunn av kollisjonen fikk heller ikke Varhaug satt noen god tid i kvalifiseringen, og det skulle bli starten på en mareritt-helg for nordmannen. I det første løpet startet han nesten bakerst sammen med nettopp Grosjean, som hadde blitt straffet for hendelsen., Pål fikk så problemer under et depotstopp, og selve løpet endte i autovernet noen runder senere. I løp nummer to startet igjen Varhaug bakerst, men fikk problemer med motoren i starten. Han kom seg imidlertid i gang igjen, og endte på 21. plass etter noen gode rundetider mot slutten av løpet.

-Jeg visste det ikke skulle bli lett å kjøre i Monaco for første gang. Det sies at det å kjøre racerbil her er som å fly helikopter inne på soverommet, men jeg er fornøyd med rundetidene mot slutten i dag. Det har vært en bratt lærekurve å kjøre i Monaco for første gang – og attpåtil med en GP2-bil som er de nest raskeste racerbilene i verden rundt en bane som dette. Men til neste år vil jeg være bedre forberedt, sier Pål Varhaug.

GP2-sirkuset tar nå en liten pause, men er tilbake sammen med Formel 1-sirkuset i Valencia om en måned.