Dramatisk for Varhaug

p_varhaug_10.jpgPål Varhaug fikk en bit av karbonfiber på øyet, og hadde store problemer med å se under det første GP3-løpet på Silverstone i helgen.

-Jeg aner ikke hvordan biten kom seg inn i hjelmen, men etter at to biler krasjet fikk jeg noe på øyet, og jeg klarte nesten ikke å se etterpå. Jeg tapte flere plasseringer, men klarte utrolig nok å fullføre løpet, forteller Norges fremste formebilkjører Pål Varhaug.

Det var i lørdagens GP3-løp på Silverstone at Varhaug fikk problemer med synet. Tidligere på dagen hadde han hatt store problemer med bilen da han kvalifiserte seg til 18. startspor av de tretti førerne.

-Bilen fungerte bedre i løpet, men det hjelper jo ikke så mye når man nesten ikke ser. Likevel fullførte jeg på en 14. plass ettersom det var mange foran i feltet som fikk problemer, sier Varhaug.

Etter løpet dro han rett på sykehuset for å sjekke øyet sitt, og det var legene som konstaterte at han hadde fått en liten bit av karbonbfiber på øyet. De fikk imidlertid fjernet biten, slik at Varhaug var klar til start i søndagens løp.

Der kjørte han seg opp fra fjortende til tiendeplass, og fullførte foran Josef Newgarden som de siste årene har gjort det sterkt i det amerikanske Skip Barber-mesterskapet og britisk Formel Ford.

-Et bra løp egentlig, og jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Det er ikke lett å avansere fire plasser på de få rundene vi kjører, men både jeg og bilen fungerte veldig bra. Men dessverre må man bli blant de seks beste for å ta poeng, og det er nesten umulig når man starter i 14. startposisjon.

19-åringen fra Ålgård i Rogaland falt dermed ned fra niende til tiendeplass i sammendraget, mens det fortsatt er meksikanske Esteban Guttierez som leder. Nummer to på sammenlagtlisten er Alexander Rossi, mens Pål Varhaugs teamkamerat i Jenzer Motorsport, Nico Müller, er på tredjeplass. Totalt 21 førere har tatt poeng så langt.

Det var Esteban Guttierez som vant lørdagens løp på Silverstone, og han ble nummer fire på søndag. Han kan imidlertid bli oppgradert til tredjeplass ettersom tredjemann, Mirko Bortolotti fra Italia, er under etterforskning fra dommerne. Skjer det blir det kun nordamerikanere på pallen i søndagens løp ettersom canadiske Daniel Morad vant foran amerikanske Alexander Rossi.

-Målet var å ta poeng i helgen, og det klarte jeg dessverre ikke. Det er så utrolig jevnt og høyt nivå på mesterskapet at hvis man er litt uheldig på kvalifiseringen, som jeg var på lørdag, så er det nesten umulig å ta poeng. Men det gjelder ikke bare meg. Se for eksempel på danske Michael Christensen, som var en av forhåndsfavorittene, som enda ikke har tatt et eneste poeng.

Neste utfordring for Pål Varhaug er på Hockenheim i Tyskland om to uker.

-Hockenheim er en bane jeg har kjørt veldig mye på, så det bør tale til min fordel. Målet igjen blir å ta poeng å avansere fra tiendeplassen i sammendraget, avslutter Pål Varhaug