Dramatisk start for Kevin Aabol i STCC

K_Aabol_15_mai
Team Kia føreren Kevin Aabol viste strålende kjøring under helgens første STCC løp på Skövde i Sverige, men ble holdt tilbake av tekniske problemer.
Allerede på fredagens treningspass begynte problemene. Ut på langsiden i rundt 150 km/t totalhavarerte motoren. Teamet jobbet på spreng for å få bilen klar til kvalifiseringen som
startet kort tid senere. På tross av iherdig jobbing ble ikke bilen klar, og Kevin måtte stå over kvalifiseringen.

-­‐ Veldig surt å måtte se på kvalifiseringen fra sidelinjen, jeg hadde god fart inne og så virkelig frem mot å kjempe om plasseringene. Sa en skuffet Kevin etter å ha mottatt
beskjeden.
Bilen ble dog klar til det første løpet som gikk dagen etter. Kevin startet på 12. Plass, men etter en fantastisk start og strålende kjøring var han oppe på 6. plass etter en runde. De
neste rundene hadde han en tett fight med flere av de etablerte konkurrentene og avanserte ytterligere til 4. plass. Etter hard fighting over mange runder ble det et lite
sammenstøt mellom Kevin og Fredrik Larsson, hvor Kevin fikk en strengt idømt drive through straff og havnet ned på 8. Plass.

-­‐ Utrolig moro å se at jeg har farten til å henge med i toppen allerede i det første løpet.
Vi hadde en fin fight som dessverre ble avbrutt av min drive through straff, jeg tror virkelig jeg kunne holdt 4. plassen til mål. Sa Kevin etter sin første finale.

Etter oppturen i det første løpet så både Kevin og teamet frem til det andre løpet for dagen. Både bil og sjåfør varmet opp før løpet, og alt så bra ut. Men så, rett før starten når bilen
skulle ut på banen så røyk dynamoen. Nok en gang gjorde teamet sitt beste for å få fikset problemet, men med kun få minutter å gjøre det på så rakk det ikke.

-­‐ Jeg så virkelig frem til å kjøre denne andre finalen. Jeg var veldig klar for å jobbe videre på det vi gjorde i den første finalen, men sånn ble det aldri. Men jeg tar med
meg det positive videre til neste løp. Sa Kevin som allerede gleder seg til å sette seg i bilen på Anderstorp 29-­‐30 mai.