Drømmedebut for Marcus Påverud

Det ble en drømmedebut for Marcus Påverud i den første runden av GT4 European Series på Zolder-banen i helga. 17-åringen fra Lier og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras kjørte inn til en strålende 6.plass med sin Mercedes AMG GT4 i den første runden i mesterskapet på lørdag. I løpet som ble kjørt på søndag formiddag måtte duoen dessverre bryte, men lå også da an til en plassering blant de ti beste..

-En utrolig opplevelse og langt bedre enn vi kunne drømt om. Det skjedde så mye i dette løpet at jeg faktisk ikke var sikker på hvordan vi lå an da jeg fikk målflagget, og jeg trodde nesten ikke det var sant da teamet fortalte meg på radioen at det hadde blitt en 6.plass, sier Marcus Påverud.

Hele 44 biler fra stilte til start i GT4 European Series på den tidligere Formel 1-banen Zolder i Belgia. For 17-åringene Marcus Påverud og Ivan Pareras, som er mesterskapets yngste førerduo, var det debut i det som regnes som et av Europas hardeste bilsportmesterskap i 2018.

-Vi er jo tross alt bare «læregutter» begge to, men nå vet vi at vi kan henge med helt i teten. Kvalifiseringen til de to løpene var så som så, og det skal vi jobbe videre med, men vi kjørte oss opp mange plasseringer i begge løpene og viste at vi hadde et bra race-tempo, sier Marcus Påverud.

I løpet på lørdag var det Ivan Pareras som startet på 15.startposisjon. Spanjolen kjørte seg opp tre plasser, og teamet hadde også et veldig effektivt førerbytte. Marcus fortsatte og kunne altså tilslutt krysse målstreken som nr. 6. På søndag var det Marcus som startet fra 24.startposisjon. I løpet av 30 minutter hadde han avansert opp til 18.plass, før Ivan overtok og fortsatte å avansere. Da Ivan måtte bryte med bremseproblemer bare fem minutter før slutt lå duoen på 13.plass. Det kunne blitt en 10.plass, da tre team pådro seg straffer etter løpet.

-Selvsagt surt å bryte så nær målstreken og med nok et godt resultat i sikte, men helgen sett under ett er jeg utrolig fornøyd. Vi har ikke villet fokusere på resultater før sesongen startet, men nå kan vi jobbe videre med det utgangpunktet at vi faktisk er med helt der oppe, sier Marcus Påverud.

Neste runde i GT4 European Series kjøres 5. og 6.mai på Brands Hatch i England. I likhet med på Zolder kjøres det to 60 minutters løp, henholdsvis lørdag og søndag.