Drømmeseier til Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport tok sin første seier i TCR-klassen da de vant lørdagens 6-timersløp i VLN-mesterskapet på Nürburgring Nordschleife.

 

Møller Bil Motorsport har i år byttet til TCR-klassen i det tyske langdistansemsterskapet VLN, hvor de deltar med en Audi RS 3 LMS. Lørdagens løp var kun de andre i TCR for det norske teamet, og derfor var ambisjonene ganske lave på forhånd.

 

– Vi tok egentlig dette løpet som en test, og forventet å være litt bak flere av konkurrentene, ettersom de har kjørt flere løp i sommer. Men så gjennomførte vi et perfekt løp, og dermed ble det en overraskende, men desto mer gledelig seier, forteller Håkon Schjærin, som delte på sjåførjobben med Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

 

Allerede i kvalifiseringen lørdag morgen viste Møller Bil Motorsport hvor skapet skulle stå. På en opptørkende bane slo Kenneth Østvold til med bestetid og pole position på den aller siste runden. Løpet ble startet av Atle Gulbrandsen, som hadde en god start, og unngikk flere sammenstøt hvor andre biler kolliderte i de første svingene. Etter hvert kom forhåndsfavorittene Gülden/Leuchter i en Volkswagen Golf forbi, men Gulbrandsen holdt seg på andreplass frem til første depotstopp.

 

Sjåfør nummer to var Anders Gram Lindstad, som til vanlig er mekaniker på teamet, men som er fast fjerdesjåfør i det årlige 6-timersløpet. Da Lindstad kjørte ut på banen begynte det å regne, men 26-åringen kjørte glimrende på mønsterløse slicks-dekk og holdt teamet i tetkampen. På samme tidspunkt kjørte lederbilen av banen, og Møller Bil Motorsport kjempet plutselig om seieren.

 

Da Håkon Schjærin skulle ut som tredje sjåfør var planen at også han skulle kjøre på mønserløse slicks-dekk, men i siste sekund ble det bestemt at han skulle bytte til regndekk. Det viste seg å være et sjakktrekk da det begynte å sprutregne rett etterpå. Flere av konkurrentene var på dette tidspunktet ute med slicks, og dermed gikk Møller Bil Motorsport opp i en overlegen ledelse. Schjærin økte ledelsen for hver runde, og da var det bare for teamets siste sjåfør, Kenneth Østvold, å få bilen trygt i mål. Østvold økte også ledelsen, og til slutt vant Møller Bil Motorsport TCR-klassen med nesten to minutter.

 

– Selv om vi hadde marginene på vår side i dag, gjennomførte vi et perfekt løp. Sjåfører og mekanikere gjorde en glimrende og feilfri jobb, og strategien var helt perfekt, sier teamansvarlig i Møller Bil, Marius Misfjord.

 

Ni biler stilte til start i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp, og over 170 biler totalt i løpet. Totalvinnere ble Manthey med sjåførene Romain Dumas, Kevin Estre og Matthieu Jaminet i en Porsche 911 GT3. Møller Bil Motorsport ble nummer 22 totalt i løpet, og vant altså klassen for biler som følger det internasjonale TCR-regelverket med 2,0 liters turbomotorer.

 

I tillegg til de faste teamet av mekanikere og guider, hadde Møller Bil Motorsport som vanlig med gjestemekanikere i helgen også. Dette var Tor-Even Grøn-Hansen (Møller Bil Lillehammer), Nils Kristian Halset (Møller Bil Trondheim), Ådne Fjelde (Møller Bil Bergen) og Jørgen Danielsberg (Møller Bil Hamar). I tillegg erstattet Christian Vangsal (Møller Bil Follo) Anders Lindstad, som var en sjåførene i dette løpet. Gjestene denne gangen kom fra Møller Bil i Baltikum.

 

Det neste løpet for Møller Bil Motorsport er på samme bane lørdag om to uker.