Drømmestart for Dennis Olsen i Tyskland

D_Olsen_16_04_4
Dennis Olsen kjørte i helgen inn til to pallplasser i den første runden av den tyske Porsche Carrera Cup-en.

Dennis Olsen leverte imponerende resultater i sitt første løp i den tyske serien, hvor han kjører en 460-hesters Porsche 911 GT3 Cup-bil. Det første løpet lørdag ettermiddag endte med en andreplass, og søndag leverte han nok en imponerende pallplass da han kjørte over målstreken som nummer tre.

– Det har gått over all forventning denne helgen. Teamet har jobbet superbra gjennom helgen og alt har fungert helt perfekt, sier Dennis. Allerede på fredagens trening viste Dennis at han hadde tempoet inne. Da kjørte han inn til beste tid av samtlige, og på tidkjøringen kvalifiserte han som nummer tre og fire til henholdvis lørdagens og søndagens løp. Da én av de andre førerne fikk en straff ble imidlertid nordmannen flyttet opp til tredje startposisjon også i det andre løpet. – Jeg hadde en bra start i begge løpene, og i det første løpet klarte jeg å plukke en plass i starten. I det andre løpet klarte jeg også å holde godt press og kom nesten forbi en bil, men det ble til slutt litt for trangt, sier han.

De to pallplasseringene sørget for at Dennis ble beste såkalte “rookie”, altså førsteårsfører, i begge løpene. Begge de to løpene ble vunnet av en annen Porsche Junior-fører – nemlig tyske Sven Müller som allerede har fullført to sesonger i serien. Lørdag tok australske Nick Foster tredjeplassen, mens andreplassen i søndagens løp gikk til tyske Christian Engelhart. De neste løpene i Porsche Carrera Cup Deutschland går av stabelen på Hockenheim 6.-8. Mai som en supportserie til DTM-mesterskapet. Til tross for helgens gode resultater har Dennis det samme målet som tidligere.

– Planen er fortsatt den samme – nemlig å lære mest mulig, avslutter han.