Drømmestart for Marcus på Monza

Det ble en drømmestart for Marcus Påverud og hans tyske teamkamerat Luci Trefz i European GT4 Series på den italienske Formel 1-banen Monza i helgen.

Startfeltets yngste førerduo tok 10.plass i den første runden i mesterskapet på lørdag, men søndag ble det en strålende 5.plass totalt  av i alt 37 startende biler, og i tillegg seier i PRO/AM-klassen med sin Mercedes AMG GT4.

-Bedre sesongåpning kunne vi ikke drømt om. 10.plassen på lørdag var en god start, men klasseseier og 5.plass i regnvær på søndag var nesten i overkant av hva vi kunne forventet oss. Jeg må dessuten berømme min 16-årige teamkamerat Luci Trefz, som debuterte her på Monza med perfekt kjøring og som til tross for vanskelige kjøreforhold la et godt grunnlag for det sterke resultatet i regnvær på søndag. Topp 10 i begge løp, det var virkelig mer enn vi hadde kunnet drømme om, sier Marcus.

18-åringen fra Lier kjører sin andre sesong i GT4 Series, som regnes som et av de hardeste bilsportmesterskapene i Europa med førere fra mer enn 20 nasjoner på startstreken. I år har han fått 16-årige Luci Trefz som teamkamerat, og det var knyttet spenning til om hvordan den unge tyskeren ville takle overgangen fra gokart til en Mercedes AMG GT4 med rundt 500 hestekrefter.

-Jeg var ikke veldig fornøyd med min egen innsats på kvalifiseringen, og vi måtte starte det første løpet helt nede på 19.startposisjon. Men vi kjørte oss opp til 10.plass, og det må sies å være helt godkjent i sesongens første løp. Løpet på søndag ble mye tøffere i regnvær, men Luci gjorde ingen feil i starten og jeg kunne overta bilen på 7.plass og klarte å avansere ytterligere to plasser i mål. Det var også herlig at vi klarte å sikre seieren i PRO/AM-klassen, sier Marcus.

Nytt i år er at det tyske teamet Leipert Motorsport stiller med to biler. I den andre Mercedesen kjører Jasiek Kisiel fra Polen og erfarne Max Koebolt fra Nederland. Marcus kjørte forbi Koebolt midtveis i løpet søndag på vei mot 5.plass totalt.

-Det er en helt annen stemning i teamet i år, og selv om Jasiek og Max også er våre konkurrenter i løpene, er det en stor fordel at vi kan utveksle data og erfaringer under trening, kvalifisering og løp. Det fungerer faktisk utrolig bra og vi fire førerne er blitt gode kompiser alle sammen, sier Marcus.

I fjor tok Marcus fem topp-10 plasseringer på de 12 løpene som ble kjørt i mesterskapet. Nå har han startet med to plasseringer innenfor de ti beste og er dessuten med i kampen om ledelsen i PRO/AM-klassen. De to neste rundene i GT4-mesterskapet kjøres på Brands Hatch-banen i England 4. og 5.mai, der Marcus i fjor sikret en pallplass i et av løpene.

-Brands Hatch er en helt annen type bane enn Monza. Mye mer kupert, svingete og teknisk. Men jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake til Brands Hatch, der jeg gjennomførte mitt beste løp i fjor. Nå har jeg også fått bekreftet at jeg har fått en veldig god teamkamerat i Luci, så dette lover utrolig bra for resten av sesongen. Målet er å vinne PRO/AM-klassen sammenlagt og i tillegg komme så høyt opp på listene totalt i løpene som mulig. Resultatene på Monza denne helgen viser at det er realistisk, sier Marcus Påverud.