Dropper Sverre EM?

s_isachsen_11_04.jpgDe tre siste års Europamester i rallycross vurderer å droppe EM fremfor en satsing i USA neste sesong.

Sverre Isachsen fra Hokksund har dominert Europamesterskapet i rallycross de siste tre årene med sin Ford Focus, men nå kan det være slutt på løpene i Europa for mannen som har blitt kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge de to siste årene.

– Vi jobber knallhardt om dagen med å få alle brikkene til å falle på plass foran neste sesong, og jeg må innrømme at det frister å kjøre i USA. Der er rallycross i en rivende utvikling, og er på mange måter mer kommersiell interessant enn i Europa. Dessuten kommer jeg ikke noe videre i Europa nå. Jeg kan selvsagt vinne flere EM-titler, men det frister også å prøve noe nytt, sier 41-åringen.

Sverre Isachsen er ikke helt ukjent med å kjøre i USA. I fjor deltok han i X Games for Subaru USA, og på høsten vant han en runde i det amerikanske rallycrossmesterskapet med sin egen Ford Focus.

– I USA styres rallycross av TV-kanalen ESPN og er også en del av gigantiske X Games. Det gjør at sporten blir svært interessant for publikum, TV-seere og ikke minst sponsorer. Derfor ønsker jeg å kjøre i USA, og er egentlig klar til å sende over bilen når som helst hvis de rette avtalene faller på plass.

«The Viking Warrior», som Sverre Isachsen blir kalt i USA, jobber i disse dager med forskjellige alternativer for neste sesong.

– Et alternativ er å ta med meg min Ford Focus til USA. Det har vist seg å være den beste rallycrossbilen i verden de siste årene, så jeg er sikker på jeg kan hevde meg godt med den i USA også. Et annet alternativ er å kjøre en annen bil, og jeg har mange følere ute. Skal jeg kjøre i USA må jeg uansett inngå en avtale med et team der borte som jeg kan samarbeide med, men jeg ønsker også å ha med flere av mine nåværende mekanikere. Men mest av alt trenger jeg å lykkes i forhandlingene med ulike sponsorer.

Skulle Sverre Isachsen ikke lykkes med å få til en satsing i USA kjører han mest sannsynlig EM også i 2012.

– Et drømmescenario ville vært å hatt en bil i USA og en i Europa, og budsjett til å kjøre begge steder. Men det virker ikke så sannsynlig akkurat nå. Hvis jeg ikke får til noe i USA, så kjører jeg mest sannsynlig EM, men det krever et like stort budsjett.