Røkland bytter til Fiesta R2

rokland_fiestar2.jpgI begynnelsen av desember kom beskjeden om at Steve Røkland skulle kjøre Skoda Fabia R2 i år. Nå blir det endring, og den regjerende norgesmesteren kommer med en Ford Fiesta R2 fra M-Sport.

-Grunnen til bilbytte er at M-sport har kommet med et tilbud vi ikke kunne takke nei til. Omm dette er sportslig korrekt ser vi ikke før til høsten, men at avgjørelsen er riktig i forhold til fremtiden min er jeg ikke i tvil om. Jeg har fått testet Skodaen i ca 8-9 mil med fart og dette er en meget potent bil, nå er den parkert og skal enten selges eller leies ut, sier Steve.

I høst vant Steve den prestigefylte shootout-konkurransen hos M-sport. Hoveddelen av premien var ett års ansettelse i Ford-teamet. På det tidspunktet var det allerede klart at Steve skulle kjøre Skoda i 2012. Erik Veiby kjøpte inn bilen som Steve skulle bruke.

Hva Steve skulle jobbe med i M-sport var derimot noe uklart og det har nå kommet opplysninger om at de er villige til å bruke midler på å utvikle Steve som fører,

– Derfor er det politisk korrekt å gjøre det vi nå gjør, sier Steve.

Under konkurransen i England slo Steve teamets egen fabrikksfører Jari-Matti Latvala med 1,5 sek på 2 km, dette har i ettertid medført at ledelsen i M-sport har funnet ut at de ønsket seg den raske unggutten i en Ford og på nyåret tok de kontakt med Erik Veiby for å forhøre seg om hva som skulle til for at Steve skulle kjøre en Ford i Norge og eventuelle VM runder, noe som rett før helgen resulterte i en avtale som begge parter er godt fornøyd med.

-Tilbudet de har kommet med har meget stor betydning for min utvikling som fører og framtiden min, jeg føler at Erik har kommet frem til en avtale som er riktig for meg og jeg skal gjøre alt jeg kan for å hevde meg i Forden. Oppladingen til første NM runde blir nok ikke den beste, det er nok ikke helt sikkert at jeg får prøvd bilen før vi står på startstreken på Gol sier Steve.

Steve er allerede på plass i England for å tilpasse bilen, den blir sendt med båt til Gøteborg på onsdag så teamet har definitivt ikke god tid på å få alt klart til Gol.

Skoda Fabia R2 blir det uansett å se i Mountain Rally, for Petter Kristiansen kommer til start med en slik bil i det som kommer til å bli en svært spennende sesong i NM-klassen for de tohjulsdrevne bilene.