Ebbesvik åpnet på 5. plass

t_ebbesvik_2010_b.jpgThor-Christian Ebbesvik kjørte så imponerende i sin debut i Le Mans Series at internasjonal motorpresse kalte prestasjonen «på grensen til sensasjon».

-Daily Sportscar skrev i helgen at min prestasjon bak rattet var «well managed, emerging sensation», og det er jo en anerkjennelse å ta med seg, sier en strålende fornøyd Thor-Christian Ebbesvik etter dagens femteplass i åpningsrunden i Le Mans Series på Paul Ricard i Frankrike.

Ebbesvik kjører en Zytek for Team Bruichladdich i LMP2-klassen sammen med førerne Tim Greaves og Karim Ojjeh, og nok en gang var Ebbesvik desidert raskest på bilen.

-Vi hadde ikke en helt ideell kvalifisering, men klarte likevel femte startposisjon. I løpet kunne vi ha havnet på seierspallen, men motoren stoppet hver gang vi hadde et depotstopp, og vi brukte tid på å få startet den igjen. Men vi imponerte på banen, og jeg var på i noen av mine «stint» raskest i LMP2 og fikk mange gode tilbakemeldinger på kjøringen. Det er mange som er imponert over at vi hevder oss så bra ettersom vi er to «gentleman-førere» og meg, men tempoet har i hvert fall blitt lagt merke til, sier 26-åringen fra Bergen.

Det er første gang en nordmann deltar i Le Mans Series, og i juni skal Thor-Christian Ebbesvik også kjøre 24-timersløpet på Le Mans, og blir der den første nordmannen på 19 år. De fleste team som deltar i det legendariske 24-timersløpet deltar også i Le Mans Serie, og det var Audi med førerne Dindo Capello og Allan McNish som tok totalseieren i dagens 8-timersløp. LMP2-klassen ble vunnet av Watts, Kane og Leventis, og de kom på en sjuendeplass totalt. Team Bruichladdich med Thor-Christian Ebbesvik kom altså på en fin femteplass i LMP2-klassen, og en 12. plass totalt – noe som var to plasser foran LMP1-bilen til Nigel Mansell og hans to sønner Leo og Greg.

-Jeg har kjørt veldig utrolig mye bil i dag, og klarte meg fint. Det regnet også så vidt og da hevdet vi oss enda bedre i forhold til de raskeste i klassen, så denne dagen har vært utrolig positiv. Jeg gleder meg til resten av sesongen i Le Mans Series, og spesielt 24-timersløpet på Le Mans.

Neste utfordring for Thor-Christian Ebbesvik nå er et løp på Spa i Belgia den 9. mai, før 24-timersløpet på Le Mans den 12. og 13. juni.