Ebbesvik bak rattet igjen

ebbesvik_lmp2-3.jpgEtter ryggskaden som gjorde at Thor-Christian Ebbesvik måtte stå over 24-timersløpet på Le Mans er bergenseren endelig klar til å kjøre racerbil igjen. Til helgen deltar han i Le Mans Series på Portimao-banen i Portugal.

-Jeg er så klar for å kjøre igjen at du vil ikke tro det. Folk rundt meg spøker med at jeg begynner å bli vanskelig å ha med å gjøre nå, fordi det klør så fryktelig i beina etter å kjøre racerbil igjen, sier Thor-Christian Ebbesvik.

26-åringen fra Bergen deltar i år i Le Mans Series for Team Bruichladdich, og skulle bli den første nordmannen på 19 år til å kjøre det legendariske 24-timersløpet på Le Mans. Men en kollisjon på belgiske Spa i mai gjorde at Ebbesvik fikk et lite brudd i ryggen, og dermed måtte han stå over årets høydepunkt.

-Det var bittert å se Le Mans fra sidelinjen, men jeg reiste ned dit og lærte mye. Nå har jeg lagt den nedturen bak meg, og satser på å kjøre 24-timersløpet til neste år. Og nå har jeg fullt fokus på de siste tre løpene i Le Mans Series på Portimao, Hungaroring og Silverstone. Ryggen er også bra igjen og jeg har trent godt den siste tiden. Det bør sånn sett ikke være noe problem å kjøre racerbil igjen, men for sikkerhets skyld har jeg med min egen fysioterapeut på løpet.

Helgens løp på Algarve-kysten er årets tredje runde i Le Mans Series for de raskeste sportsvognsprototypene i verden. Thor-Christian Ebbesvik deltar i den nest raskeste LMP2-klassen med en Zytek, som han deler med sjåførene Karim Ojjeh og Tim Greaves.

-Løpet går på lørdag fra fem til elleve på kvelden. Det vil si at det er helt mørkt når det er målgang, så det blir nesten som å kjøre på Le Mans, så det blir jo en liten trøst for meg. Nivået er tøft i LMP2-klassen, men med full klaff skal vi kunne kjempe om en pallplassering, sier Ebbesvik.

Den norske unggutten skapte overskrifter i internasjonal sportsvognpresse etter sin innsats både på Paul Ricard og Spa-banen i vår. Han er den desidert raskeste føreren på bilen, og har også vært blant de aller raskeste i LMP2-klassen.

-Mange har lagt merke til tempoet mitt i år, og jeg skal i noen interessante møter i Portugal med tanke på neste år. Jeg ønsker å gå gradene i sportsvognsracing, avslører Ebbesvik.

Lørdagens løp kan følges direkte på www.lemans-series.com, mens Eurosport sender lørdag kveld fra klokken 23.30.