Ebbesvik får F1-hjelp

t_c_ebbesvik.jpgEtter nok en problemfylt helg i Formel 3 får bergenseren Thor-Christian Ebbesvik hjelp av Formel 1-teamet Brawn Grand Prix.

Også runde fem og seks i European F3 Open på den belgiske Spa-banen ble problemfylt for 25-årigen fra Bergen. Det britiske teamet som Ebbesvik kjører for har spesielt slitt med innstillingen av de
ømfintlige vingene, og med en bil som ikke fungerte ble det heller ingen topp resultater.

-På grunn av problemer med bilen klarte jeg bare en niendeplass på kvalifiseringen, men det første løpet skulle gå enda dårligere.
Startmotoren røk rett før start og jeg kommer derfor for sent til selve starten, noe jeg fikk en drive through-straff for senere. Også toppet det seg med at jeg ble påkjørt slik at jeg mistet bakvingen, forteller en skuffet Ebbesvik.

Dermed ble det bare en 16. plass i det første løpet, og dermed også 16.startposisjon i søndagens løp.

-I dag kjørte jeg meg opp fra 16. til 8. plass, noe som er bra gjort, men bilen fungerer ikke som den skal, og vi hadde et oppvaskmøte med teamet i ettermiddag.

Resultatet kan bli at Thor-Christian Ebbsvik får hjelp av det ledende Formel 1-teamet Brawn Grand Prix.

-Broren til ingeniøren i mitt team jobber for Brawn, og kan ordne en test i Brawn sin egen vindtunell. Det vil være utrolig viktig for å finne ut av bilen.

Et nytt reglement for vingene på bilene har nemlig skapt store problemer for Nordmannen i alle løpene så langt i år. De fleste av konkurrentene har hatt bilene sine i vindtunnell, og sliter dermed ikke med innstillingene på samme måte.

-Det er noe feil ettersom jeg vant to løp i dette mesterskapet i fjor. Men nå henger vi ikke med i det hele tatt, og datautskrifter viser at jeg noen steder taper opp i mot 85% av det normale marktrykket bak.

Det neste løpet i European F3 Open går på Donnington Park i Storbritannia allerede til helgen, og før den tid er det ikke så mye teamet får gjort med bilen.

-Nei, det er ikke mye tid til Donnington, men det er en bane med lite feste noe som kan hjelpe oss litt. Dessuten kjenner jeg banen godt fra da jeg kjørte Formel Ford i Storbritannia. Men blir ikke bilen bedre snart nå kan det faktisk hende jeg hopper av hele mesterskapet, avslutter Thor-Christian Ebbesvik.
Bruno Mendez og Jonathan Legris vant helgens to løp på Spa. Mendez leder også mesterskapet, mens Ebbesvik ligger på 10. plass.