Ebbesvik fornøyd med test

ebbesvik_lmp2_470.jpgThor-Christian Ebbesvik har akkurat fullført sin første test i Le Mans Series, og er godt fornøyd etter to dager på Paul Ricard-banen i Frankrike.

-Intensjonen med denne testen var å lære seg en ny bil, og bli bedre kjent med mine nye teamkamerater Tim Greaves og Karim Ojjeh. Vi hadde litt barnesykdommer med vår nye bil, men det var også ventet på forhånd. Alt i alt er jeg veldig fornøyd, forteller Thor-Christian Ebbesvik.

Bergenseren er den første nordmannen som skal delta i Le Mans Series, som består fem løp i Europa. Som navnet tilsier er dette et mesterskap for biler som deltar i det berømte 24-timersløpet på Le Mans, og Ebbesvik kjører for Team Bruichladdich i en Zytek 09Sb i LMP2-klassen.

-Søndag var vi nummer fem av femten biler i vår klasse, mens vi var nummer åtte i dag. Det er helt som forventet, men gledelig for meg var jo at jeg var overlegent raskest i forhold til mine teamkamerater. Men både de og jeg har mer å hente, så dette ser virkelig bra ut.

Team Bruichladdich stiller med en helt ny bil foran årets sesong, og denne har enda ikke vært i en såkalt «støtdemper-benk» for å justere inn bilen skikkelig. Dessuten venter teamet på en ny aeropakke, som innebærer nye vinger, så det er mye å hente ennå. Om bare tre uker er det klart for en ny test på Magny Cours i Frankrike, og da vil teamet være enda bedre forberedt før sesongen starter på Paul Ricard den 11. april.

-Jeg blir ikke overrasket om vi kan kjempe om pallplasseringer i år. Det skal bli veldig spennende, avslutter 26-åringen fra Bergen.