Ebbesvik går for nye topplasseringer

ebbesvik.jpgEtter pallplasseringer de tre siste helgene i European F3 Open er Thor-Christian Ebbesvik (25) optimist foran helgens to løp på spanske Jerez.

-Nå ligger jeg på en fjerdeplass sammenlagt, kun åtte poeng bak tredjeplassen. Med fire enkeltløp igjen er målet helt klart en pallplassering sammenlagt, forteller Thor-Christian Ebbesvik.

Formel 3-føreren har imponert stort i de siste løpene med seier på Donnington Park i Storbritannia og to tredjeplasser på franske Magny Cours og italienske Monza. Det har gjort at han har avansert i sammendraget etter en sesongstart preget av store tekniske problemer. Det er spanske Celso Miguez som leder mesterskapet foran sin landsmann Bruno Mendez og Stefano Bizzari fra Italia.

-Målet før sesongen var definitivt å kjempe helt i toppen, men jeg var uheldig i de første løpene. Men i de siste løpene har jeg bevist at jeg vinne, akkurat som jeg gjorde i fjor. Derfor satser jeg også på noen gode enkeltresultater i de siste løpene i år. Det kan være viktig med tanke på neste sesong.

Bergenseren er allerede nå i gang med å planlegge neste sesong, og var blant annet i et veldig viktig møte i forrige uke.

-Ingen ting er klart enda, og jeg ønsker ikke å gå ut med noe konkret før vi har en eventuell avtale i boks. Men jeg jobber i hvert fall hardt med å få til en veldig spennende satsing, forklarer 25-åringen.

Først er det imidlertid fokus på helgens to løp på Jerez-banen i Sør-Spania. Dette er en bane Thor-Christian Ebbesvik liker godt.

-Jeg har kjørt fire løp her tidligere, og vunnet tre av dem. Dessuten har jeg testet mye på banen, og jeg føler den passer min kjørestil godt. Dette er også en bane som krever mye marktrykk, og det bør være en fordel for den bilen jeg kjører.