Ebbesvik går for pallplass

tc10.jpgFørstkommende helg skal Thor-Christian Ebbesvik kjøre årets fjerde runde i Le Mans Series i Ungarn. Bergensgutten går for pallplass.

26 år gamle Thor-Christian Ebbesvik har virkelig imponert i sitt første år i sportsvognsracing, og i den forrige runden i Le Mans Series kjørte han og Team Bruichladdich inn til en sterk andreplass i LMP2-klassen i Portugal. Nå er det Hungaroring utenfor Budapest som venter, og den norske racerføreren er optimist.

-Akkurat som sist gjelder det å komme til mål, og unngår man store tekniske problemer så er det gode sjanser til en pallplass. Vi beviste det i Portimao sist, og målet er definitivt en pallplass nå også. Dessuten kan vi med et godt resultat kunne kjempe om å komme på pallen også sammenlagt i LMP2-klassen, sier Ebbesvik.

LMP2-klassen er den nest raskeste klassen i Le Mans Series. Akkurat som i LMP1 (hvor fabrikssteamene til Peugeot, Audi og Aston Martin deltar) kjøres det med såkalte sportsvognsprototyper i LMP2 også. 12 biler er påmeldt i LMP2 denne helgen, i tillegg til at de sju bilene i «Formula Le Mans» også klasser inn i LMP2. De største favorittene i LM2 er Strakka Racing med Jonny Kane, Danny Watts og Nick Leventis som førere, mens også RML med Ben Collins, Tommy Erdos og Mike Newton kan bli farlige.

Thor-Christian Ebbesvik kjører for det britiske teamet Bruichladdich sammen med Karim Ojjeh og Tim Greaves. Trioen kjører en Ginetta-Zytek med en 3,4 liters motor på 500 hestekrefter. Bilen veier ikke mer enn 825 kg.

I tillegg til de to prototyp-klassene deltar også GT-biler i Le Mans Series, og dette kan bli en utfordring på Hungaroring.

-Alle som har sett Formel 1 fra Hungaroring vet at det er vanskelig med forbikjøringer på den banen. I vårt startfelt er det 40 biler, men rundt halvparten er GT-biler som er vesentlig langsommere enn min LMP2-bil. Så det gjelder å være smart i forbindelse med forbikjøringene. Kvalifiseringen blir også svært viktig.

Ebbesvik reiser til Ungarn torsdag, og begynner treningen på lørdag. Søndag morgen er det kvalifisering, og løpet går fra klokken 16.00-22.00. Den siste halvtimen går direkte på Eurosport.

Thor-Christian Ebbesvik har tidligere gjort det sterkt i formelbilsracing, men gikk over til sportsvognsracing foran denne sesongen. På grunn av en skade gikk han glipp av 24-timersløpet på Le Mans, men han har imponert stort i Le Mans Series.