Ebbesvik går for pallplass

t_ebbesvik_2010.jpgThor-Christian Ebbesvik går for en plass på pallen når årets andre runde i Le Mans Series går av stabelen på Spa-banen i Belgia til helgen.

Thor-Christian Ebbesvik fra Bergen er den første nordmannen noensinne som deltar i Le Mans Series, som kanskje er det mest prestisjefylte sportsvognsmesterskapet i verden. 26-åringen startet sesongen med en sterk femteplass på Paul Ricard. Nå håper Ebbesvik, og hans to teamkamerater i Team Bruichladdich, Karim Ojjeh og Tim Greaves, på et enda bedre resultat.

-Vi hadde ikke gode nok depotstopp på Paul Ricard og tapte kanskje tredjeplassen på det. Nå satser vi på bedre depotstopp og da bør vi kunne kjempe om en pallplassering, sier Thor-Christian Ebbesvik.

Den norske racerføreren kjører i LMP2-klassen som er den nest raskeste klassen i Le Mans Series. Siden det siste løpet har hans Ginetta-Zytek også vært i en såkalt støtdemper-rigg, som bør gjøre mye med kjøreegenskapene på bilen.

-I tillegg har vi litt forbedret aerodynamikk, så det skal bli spennende å se hvordan det fungerer. Spa er i hvert fall min favorittbane, og jeg har gjort det bra i Formel 3 der tidligere.

Løpet på Spa er på 1000 kilometer, og igjen er det ventet en tøff kamp mellom dieselbilene til Peugeot og Audi i LMP1-klassen. I LMP2 er vinnerne fra Paul Ricard, Strakka Racing, favoritter også på Spa, mes Team Bruichladdich altså håper på en pallplassering. Det er også ventet et stort starfelt i GT-klassene, ettersom løpet på Spa er den siste muligheten til å teste før årets høydepunkt for alle teamene; det berømte 24-timersløpet på Le Mans i juni.

-Jeg merker at spenningen er i ferd med å stige blant alle teamene på grunn av Le Mans, men denne helgen gjelder det å ha fokus på arbeidsoppgavene, og det betyr å kjøre fort på Spa.

Eurosport sender flere timer direkte fra søndagens løp på Spa, og begynner sendingen klokken 11.15.