Ebbesvik i Formula Le Mans

ebbesvik_lemans.jpgI helgen kjørerThor-Christian Ebbesvik tidenes første løp i Formula Le Mans, som er ment som et rekrutteringsmesterskap til 24-timersløpet på Le Mans.

Thor-Christian Ebbesvik har lenge drømt om å bli den første nordmannen i Formel 1, og ønsket å kjøre GP2 denne sesongen. Men da det ikke lot seg gjøre å skaffe de 15 millionene som trengs for å kjøre det viktigste rekrutteringsmesterskapet til Formel 1, har han i stedet valgt rekrutteringsmesterskapet til 24-timersløpet på Le Mans.

-Mitt mål er å bli den første nordmannen på 20 år som deltar i verdens mest kjente billøp, nemlig 24-timersløpet på Le Mans, og da tror jeg det nye mesterskapet Formula Le Mans er det perfekte stedet å være for å bli oppdaget, forteller 25-åringen.

Formula Le Mans er et helt nytt mesterskap som er ment som et rekrutteringsmesterskap til Le Mans Series og andre sportsvognsløp. Bilen Ebbesvik skal kjøre under det første løpet på belgiske Spa denne helgen er en såkalt sportsvognsprototyp, som minner veldig om bilene som går i 24-timersløpet på Le Mans. Alle bilene er bygget av Oreca-teamet (som Petter Solberg testet for i vinter), og de har en 6,2 liters V8’er på 450 hestekrefter under panseret. Bilene veier bare 900 kg og har en topphastighet på over 300 km/t.

-Bilene er utrolig raske, men da jeg testet bilen i Frankrike i vinter var jeg overlegens raskest av de som testet den dagen, så det lover bra. Jeg liker også Spa-banen godt og nå er det meldt regnvær og ingen ting er bedre enn det, sier regnværsspesialisten.

Løpene i Formula Le Mans varer i en time, og to sjåfører deler hver bil. Ebbesvik skal denne helgen kjøre for det sveitsiske teamet Hope PoleVision sammen med den erfarne føreren Christophe Pillon, som blant annet har vunnet LMP2-klassen i 24-timersløpet på Le Mans to ganger.

-Avtalen med teamet gjelder kun dette løpet, men hvis resultatet er bra kan det hende jeg kjører hele sesongen for dette teamet. Det neste løpet går som forløp til 24-timersløpet på Le Mans, og det er jo absolutt et sted det kan være viktig å vise seg frem. Hvis jeg ikke stiller til start i selve 24-timersløpet med en annen bil da. Vi får se, men det er ingen tvil om at det skjer mye spennende om dagen, sier Ebbesvik hemmelighetsfullt.

Formula Le Mans skal kjøre to løp som forløp til Le Mans Series-løpet på Spa denne helgen, og Thor-Christian Ebbesvik har mye fart i kroppen ettersom han kjørte åpningsløpet i Formel 3-mesterskapet European F3 Open forrige helg – et mesterskap Ebbesvik også kjører denne sesongen.

-Det er nok en fordel for meg at jeg kjører både Formel 3 og Formula Le Mans denne sesongen ettersom det gir meg mye fart i kroppen. Ettersom dette er historiens første løp i Formula Le Mans vet jeg ikke så mye om konkurrentene, men jeg kjører alltid for å vinne uansett, avslutter Thor-Christian Ebbesvik.