Ebbesvik imponerte på Spa

ebbesvik_lemans.jpgThor-Christian Ebbesvik imponerte da historiens første løp i Formula Le Mans gikk av stabelen på belgiske Spa i helgen.

-Ja, dette har vært en bra helg hvor jeg virkelig har fått vist hva jeg er god for. Jeg satte nest raskeste tid i løpet og var blant de aller raskeste hele helgen, men dessverre var ikke teamkameraten min rask nok, så vi fikk ingen gode resultater, forteller Thor-Christian Ebbesvik.

Hans teamkamerat, Christophe Pillon, har tidligere vunnet LMP2-klassen i 24-timersløpet på Le Mans to ganger, og var på papiret veldig rask, men innfridde ikke i løpet. Og ettersom to førere deler på en og samme bil, ble ikke resultatene som Ebbesvik hadde håpet på forhånd.

-Min teamkamerat var rundt 10 sekunder langsommere enn meg på runden og det er ekstremt mye. Derfor ble det en femteplass både i går og i dag, men det spiller ikke så stor rolle. Mitt tempo har blitt lagt merke til denne helgen.

Til tross for minimalt med testing på forhånd kvalifiserte 25-åringen fra Norge seg inn til andre startposisjon i det første løpet, og holdt denne plasseringen helt til teamkameraten tok over. I dagens løp kjørte Ebbesvik seg opp fra 10. plass til 3. plass, men fikk en straff for å ha kjørt forbi sikkerhetsbilen da det var gulflagg.

-Jeg fikk beskjed fra teamet om at jeg måtte kjøre forbi sikkerhetsbilen, men det var ikke lov og jeg ble straffet. Derfor er det tvilsomt om jeg fortsetter for dette teamet, og jeg skal i hvert fall ha en ny teamkamerat til neste løp.

Det neste løpet i Formula Le Mans går som forløp til 24-timersløpet på Le Mans den 12. juni, og Thor-Christian Ebbesvik har allerede fått flere tilbud fra andre team om å kjøre for de i dette løpet.

-Nå får vi gå i tenkeboksen og vurdere de beste alternativene. Jeg har blant annet fått tilbud av det teamet som vant begge løpene i helgen, så vi får se hva det blir til. Mitt neste løp er uansett i European F3 Open på Jarama den første helgen i juni.