Ebbesvik klar for Le Mans-åpning

ebbesvik_lemans_2.jpgGiancarlo Fisichella, Jean Alesi, Nigel Mansell, Tom Kristensen – og Thor-Christian Ebbesvik. Til helgen skjer det et historisk øyeblikk i norsk motorsport da en nordmann for første gang skal delta i Le Mans Series.

Thor-Christian Ebbesvik (26) fra Bergen skriver norsk motorsportshistorie denne helgen. Da starter nemlig årets sesong i Le Mans Series med et 8-timersløp på Paul Ricard-banen i Frankrike, og for første gang skal en norsk racerfører delta i verdens mest prestisjefylte sportsvognsmesterskap.

-Jeg har sommerfugler i magen, og gleder meg vilt. Bare det å kunne kjøre mot alle stjernene i dette mesterskapet er utrolig stort, forteller Ebbesvik, som de siste årene har kjørt Formel 3 med stor suksess.

Men i stedet for å satse mot Formel 1, har Thor-Christian Ebbesvik nå begynt en ny karriere i sportsvognsracing, og denne helgen skal han altså kjøre sammen med førere som Giancarlo Fisichella, Jean Alesi, Nigel Mansell, Tom Kristensen, Allan McNish og Olivier Panis.

-Noen av disse kjører i den raskeste LMP1-klassen, og de bilene går raskere enn min LMP2-bil. Men førere som Fisichella og Alesi kjører i GT2, så de kommer jeg til å kjøre mye fortere enn, og det er jo litt spesielt.

Tøff konkurranse i LMP2
Thor-Christian Ebbesvik kjører en Ginetta-Zytek i LMP2-klassen for Team Bruichlladdich sammen med førerne Karim Ojjeh og Tim Greaves. Dette er den nest raskeste klassen i Le Mans Series, og konkurransen er knalltøff med 19 biler til start i helgens løp i Frankrike.

-Det er spesielt to team jeg holder som favoritter, og det er Strakka Racing i en Acura med førerne Danny Watts, Jonny Kane og Nick Leventis, samt ASM-teamet med Olivier Pla, Warren Hughes og Miguel Amaral. Men jeg tror det er ganske åpent om tredjeplassen faktisk, selv om det er mange dyktige team og førere med.

Det blir første gang Thor-Christian Ebbesvik skal delta i et langdistanseløp, men han har lært litt av sin far som har kjørt 24-timersløpet på Nürburgring flere ganger tidligere.

-Det blir uvant for meg, og jeg skal kjøre mange timer på lørdag. Men jeg er i bedre form enn noen gang, så det går nok bra. Vi har imidlertid litt utvikling på bilen igjen, som vi ikke har rukket å gjøre før sesongstart, men alt skal være klart til årets store mål som er 24-timersløpet på Le Mans i juni.

24-timersløpet på Le Mans rangeres som et av verdens tre største billøp sammen med Monaco Grand Prix i Formel 1 og Indianapolis 500 i IndyCar.

Signert ny sponsoravtale
Thor-Christian Ebbesvik signerte nylig en sponsoravtale med Spare Bank 1 SR Bank, som vil være Ebbesviks samarbeidspartner sammen med blant annet Valvoline og Autosalg.

-Jeg er veldig glad for å kunne samarbeide med Spare Bank 1 SR Bank, og selv om jeg har fått en utrolig bra avtale med Team Bruichlladdich, så må jeg fortsatt ha med meg noen personlige sponsorer.

Le Mans Series består av fem løp på Paul Ricard, Spa, Algarve, Hungaroring og Silverstone. Men det store høydepunktet for alle teamene er selvsagt 24-timersløpet på Le Mans den 12. og 13. juni.

Deler av søndagens løp kan sees direkte på Eurosport fra klokken 11.15, og Eurosport har også en sending klokken 19.00.