Ebbesvik klar for Le Mans series

tc131.jpgThor-Christian Ebbesvik er klar for sin andre sesong i Le Mans Series. Men en deltakelse i 24-timersløpet på Le Mans henger i en tynn tråd.

Thor-Christian Ebbesvik fra Bergen har akkurat skrevet under en kontrakt med det samme teamet han kjørte for i fjor, men som nå har byttet navn fra Team Bruichladdich til Greaves Motorsport. Det vil si at han fortsetter i den nest raskeste klassen i Le Mans Series, LMP2, og at han skal kjøre alle de fem løpene som teller i dette mesterskapet. 27-åringen skal dele en Zytek-Nissan med Karim Ojjeh og Gary Chalandon.

-Jeg hadde en god sesong for dette teamet i fjor, og både de og jeg har ønsket å fortsette samarbeidet. Så jeg fikk en veldig god avtale for denne sesongen, og tror at vi kan hevde oss enda bedre enn i fjor, sier Thor-Christian Ebbesvik.

Det beste resultatet i 2010 var andreplassen i Portugal, og Ebbesvik var jevnlig blant de raskeste LMP2-førerne i feltet. Det klassiske 24-timersløpet på Le Mans gikk imidlertid bergenseren glipp av i fjor på grunn av en ryggskade, og det er ikke sikkert han får kjøre det legendariske billøpet i år heller.

-Foreløpig har jeg kun budsjett for å kjøre de fem løpene som teller i Le Mans Series. 24-timersløpet på Le Mans teller ikke med i dette mesterskapet, men jeg håper selvsagt å kjøre dette løpet også. Det er et av verdens tre største billøp og det er min drøm å kjøre på Le Mans. Forhåpentligvis går det i orden.

Le Mans Series starter med et 6-timersløp på franske Paul Ricard den 3. april.