Ebbesvik klar for Le Mans

ebbesvik.jpgThor-Christian Ebbesvik er klar for start i 24-timersløpet på franske Le Mans og LMS-serien for Team Bruichladdich i LMP2-klassen i en Zytek 09Sb.

Thor-Christian Ebbesvik signerte denne uken en avtale med Team Bruichladdich, som deltar i LMP2-klassen i både Le Mans Series og det berømte 24-timersløpet i Frankrike, og 26-åringen fra Bergen skal kjøre sammen med Tim Greaves og Karim Ojjeh. Dermed blir han den første nordmannen som skal kjøre 24-timersløpet på Le Mans siden Harald Huysman deltok i 1991.

-Jeg er ekstremt glad for å ha fått denne fantastiske muligheten. Det å kjøre Le Mans Series er et massivt hopp i min karriere, og jeg er veldig takknemmelig for å ha fått sjansen, sier Ebbesvik.

Den norske racerføreren startet karrieren i gokart, før han reiste til Storbritannia for å kjøre Formel Ford. Der imponerte han med flere seirer før han begynte å kjøre Formel 3 i Spania. Også der vant han løp, og var en av toppførerne, men i fjor bestemte han seg for å ta en ny retning i karrieren.

-Jeg skjønte at det ville bli for vanskelig å komme til Formel 1. Jeg følte meg god nok, men det ble altfor dyrt å fortsette med formelbiler. Derfor skiftet jeg fokus og satte meg et nytt mål om å en dag kjøre verdens mest sagnomsuste billøp. Jeg kjørte blant annet et par løp i rekrutteringsmesterskapet Formula Le Mans i fjor, men at jeg skulle få sjansen i Le Mans Series allerede nå er helt utrolig, og det har nok ikke gått opp for meg hvor stort dette er ennå.

Den såkalte «Le Mans Series» består av fem langdistanseløp på franske Paul Ricard, Spa i Belgia, Algarve i Portugal, ungarske Hungaroring og Silverstone i Storbritannia, men høydepunktet er utvilsomt 24-timersløpet på Le Mans den 12. og 13. juni. Da kommer mer enn 250 000 tilskuere for å se løpet som har blitt kjørt siden 1923, og som blir fulgt av millioner av TV-seere over hele verden.

Thor-Christian Ebbesvik skal kjøre en Zytek 09Sb i LMP2-klassen, som er den nest raskeste klassen på Le Mans. I den aller raskeste klassen, LMP1, deltar blant annet Audi og Peugeot med sine velkjente diesel-biler, men bilen til Ebbesvik er ikke så veldig mye langsommere.

-Også bilene i LM2 er såkalte sportsvognsprototyper, det vil si åpne og spesialbygde racerbiler som går utrolig fort.

I tillegg til de to klassene for sportsvognsprototyper, er det også to klasser for GT-biler i disse løpene, og her finner man biler som Chevrolet Corvette, Porsche 911 og Ferrari 430.

Team Bruichladdich har to tunge sponsorer i ryggen med Bruichladdich whisky og Tag Heuer klokker, og har derfor stor tro på at de skal kunne kjempe helt i toppen denne sesongen.

-Karim og jeg er veldig glad for å ha Thor-Christian på laget. Vi har fått varme anbefalinger om han fra Formel 3-miljøet, og har tro på at dette skal bli en suksess. Nå har vi også byttet bil fra en Radical til en Zytek og gleder oss veldig til den første testen offisielle testen på Paul Ricard den 7. mars, sier teamkameraten Tim Greaves.