Ebbesvik klar for sesongstart

ebbesvik_hjelm.jpgDenne helgen går årets første løp i Le Mans Series på franske Paul Ricard, og Thor-Christian Ebbesvik er klar for sin debut for teamet Race Performance.

-Jeg har ikke hatt en så god følelse på mange år. Jeg har stor tro på mitt nye team, og hvis alt klaffer bør vi kunne kjempe om en pallplassering allerede i det første løpet, sier Thor-Christian Ebbesvik.

27-åringen fra Bergen har hatt en hendelsesrik vinter, og alt toppet seg i forrige uke da han valgte å bryte med sitt gamle team bare noen dager før sesongstart.

-Jeg har høye ambisjoner og ønsker å vinne løp, og på sikt vinne 24-timersløpet på Le Mans. Et godt samarbeid med teamet er helt avgjørende for å lykkes, og jeg har en utrolig god følelse foran det første løpet med Race Performance.

Det nye teamet er basert i Sveits, og kjører med en Oreca-Judd i LMP2-klassen. Som teamkamerater får Ebbesvik Michael Frey og Ralph Meichtry, og disse guttene var blant de aller raskeste under den offisielle testen til Le Mans Series på Paul Ricard for noen uker siden.

-Bilen jeg skal skal kjøre til helgen er litt annerledes enn den bilen jeg kjørte i fjor, selv om begge bilene er i LMP2-klassen. Men jeg tror overgangen skal gå bra, og at den nye bilen kommer til å passe meg bra ettersom den er litt mer aggressivt satt opp. Jeg har også hørt mye positivt om mine to teamkamerater som jeg tror er veldig raske, og det å ha tre raske sjåfører er en forutsetning for å lykkes i langdistanseracing.

Thor-Christian Ebbesvik har kun en avtale om å kjøre årets første løp for Race Performance, men håper å forlenge avtalen etter helgen.

-Forhåpentligvis er alle parter så fornøyd at vi forlenger avtalen til å vare ut hele sesongen, sier Ebbesvik, som er den eneste nordmannen i profesjonell sportsvognsracing.

Ni biler er påmeldt i LMP2-klassen til helgen, og alle bilene deles av tre sjåfører. Forhåndsfavoritter i LMP2-klassen er fjorårsvinnerne Strakka Racing med sjåførene Nick Leventis, Danny Watts og Johnny Kane. Løpet kan sees direkte på MotorsTV søndag fra klokken 11.45.