Ebbesvik mot stjernene

t_ebbesvik_naf.jpgThor-Christian Ebbesvik skal kjøre i den raskeste klassen i det neste løpet i Le Mans Series, og vil ta opp kampen mot fabrikksførerne fra Audi og Peugeot!

Thor-Christian Ebbesvik er Norges enste Le Mans-fører, og det siste året har han kjørt i den nest raskeste klassen, LMP2. Men fra det neste løpet på Spa skal bergenseren kjøre i den raskeste klassen, LMP1, og møter dermed verdensstjernene i fabrikksteamene til Audi og Peugeot.

-Jeg skal ut i direkte konkurranse med noen av de beste racerførerne i verden, og det gleder jeg meg til enormt til, sier 27-åringen.

For hør bare på disse konkurrentene: Tom Kristensen, Allan McNish, Timo Bernhard, Stephane Sarrazin, Sebastien Bourdais, Pedro Lamy, Alexander Wurz og Anthony Davidson. Alle disse førerne, og flere til er fabrikksførere for Audi og Peugeot, og i tillegg finner vi navn som Adian Fernandez, Neel Jani, Nicolas Prost, Christian Klien og Emmanuel Collard på startlista i LMP1.

-Jeg er klar for å ta opp konkurransen mot de beste i sportsvognsracing. Målet har helt tiden vært å kjøre i LMP1, og nå er jeg der.

Teamet Thor-Christian Ebbesvik skal kjøre for heter Guess Racing Europe, og som teamkamerater får han Wolfgang Kaufmann og Phillipe Hazebrouck. Det belgiske teamet deltar med en innelukket Lola Coupé med en Judd-motor.

-Med tanke på det ekstremt sterke startfeltet med 18 biler i LMP1, så har jeg forsiktige ambisjoner foran det første løpet. Fabrikksteam fra Audi, Peugeot og Aston Martin stiller til start, men vi satser på å fullføre og gjøre en god innsats.

Det er tydelig at nordmannens tempo har blitt lagt merke til i Le Mans Series, for etter at Ebbesvik trakk seg fra samarbeidet med sitt tidligere team i vinter, har telefonen knapt stått stille.

-Jeg har fått mange forskjellige tilbud, men tilbudet fra Guess er det desidert beste jeg har fått noen gang. Og det er selvsagt en drøm som går i oppfyllelse med å kjøre i LMP1.

Løpet på belgiske Spa går den 7. mai, og er årets andre runde i Le Mans Series. Løpet teller også i «verdensmesterskapet» Intercontinental Le Mans Cup.