Ebbesvik på Monza

ebbesvik_pallen.jpgFor tre uker siden vant Rubens Barrichello Formel 1-løpet på italienske Monza. Denne helgen håper bergenseren Thor-Christian Ebbesvik å bestige det samme trinnet på pallen som Barrichello.

Det er klart for årets 11. og 12. runde i Formel 3-mesterskapet European F3 Open, og denne helgen er det altså den legendariske Monza-banen nord for Milano i Italia som er vertskap. Den uhyre raske banen som ble bygget helt tilbake i 1922 passer Thor-Christian Ebbesvik perfekt.

-Jeg har aldri kjørt løp her før, men var veldig rask på en test her tidligere. Derfor er jeg optimist foran helgens løp. Jeg har også en bil jeg tror skal passe bra på denne banen, forteller 25-åringen.

Ebbesvik er virkelig i siget i Formel 3-mesterskapet om dagen etter en litt uheldig start på sesongen. Det startet med at han vant den sjuende runden på Donnington Park, mens det ble en tredjeplass på Magny Cours for to uker siden.

-Jeg øyner nå tredjeplassen i mesterskapet ettersom det gjenstår hele seks enkeltløp. Klarer jeg det må jeg si meg veldig fornøyd etter en sesongstart preget av tekniske problemer. Dessuten er det viktig for meg med gode enkeltresultater i høst for å øke min markedsverdi ytterliggere med tanke på neste sesong.

Markedsverdien til det norske formeltalentet er høy allerede, og i sommer fikk han flere tilbud om å kjøre løp i GP2, som er klassen rett under Formel 1. Det ble imidlertid for dyrt, men til neste år håper han å kunne kjøre 24-timersløpet på Le Mans, og i så fall bli den første nordmannen på 20 år som deltar i det som kanskje er verdens mest kjente billøp.

-Høsten blir spennende, men først har jeg siktet innstilt på tredjeplassen som nå innehas av Adrian Campos Junior.

Campos er sønnen til mannen med samme navn, som til neste år debuterer med sitt eget spanske Formel 1-team. Campos Junior er en aktuell fører for det spanske F1-teamet i fremtiden, men denne sesongen blir han kanskje slått av en 25-åring fra Bergen.