Ebbesvik pådro seg brudd i ryggen

t_ebbesvik_port.jpgDagens løp i Le Mans Series på belgiske Spa gikk ikke etter planen for Thor-Christian Ebbesvik. En krasj gjorde at han fikk et brudd i ryggen, og nå mister han kanskje 24-timersløpet på Le Mans!

-Nå er jeg langt nede. Jeg kjørte kanskje mitt livs beste løp, men så ble jeg påkjørt av en konkurrent og nå ligger jeg her på sykehuset i Belgia og får beskjed om at årets høydepunkt mest sannsynlig ryker, sier en nedbrutt Thor-Christian Ebbesvik.

26-åringen fra Bergen, som deler bil med Karim Ojjeh og Tim Greaves i Team Bruichladdich, startet helgen godt med gode treningstider. Men under kvalifiseringen gikk motoren i stykker og Thor-Christian måtte starte helt bakerst i det 50 biler store feltet.

-Men jeg hadde en knallstart. Jeg kjørte meg opp fra 50. plass til 13. plass på sju runder, og var til tider den raskeste LMP2-føreren på banen. Men så skulle jeg kjøre forbi en Aston Martin GT2-bil inn mot Bus Stop-svingen, men ble påkjørt. Føreren av GT-bilen bommet på sporet sitt og kjørte meg rett av banen, så jeg gikk i murveggen. Sammenstøtet var ikke så hardt, men jeg fikk utrolig vondt med en gang.

Etter dette utspilte det seg dramatiske scener på Spa-banen, hvor banefunskjonærene dekket til bilen i flere minutter før de fikk Ebbesvik ut. Deretter ble han kjørt rett til sykehuset hvor de konstaterte brudd i ryggen.

-Jeg må være her på sykehuset i 2-3 dager, men har nå fått beskjed om at jeg får kjøreforbud i seks uker. Problemet er bare at 24-timersløpet på Le Mans går den 12. og 13. juni, og det hadde vært utrolig bittert å gå glipp av årets høydepunkt. Men vi skal gjøre flere vurderinger så jeg har ikke gitt opp ennå, men man skal selvfølgelig ta et brudd i ryggen veldig alvorlig, sier Bergenseren fra sykesenga i Belgia.

Pedro Lamy, Sebastien Bourdais og Simon Pagenaud vant løpet med sin Peugeot 908, men det ble et løp preget av mye dramatikk. Mange avkjøringer, et strømbrudd på banen og en regnstorm mot slutten satte sitt preg på løpet. LMP2-klassen ble vunnet av Amaral og Pla i en Ginetta-Zytek.