Ebbesvik skuffet

ebbesvik.jpgSesongpremieren i European F3 Open gikk ikke som forventet for Bergensgutten Thor-Christian Ebbesvik. Han endte opp med en 9. og 10. Plass i Valencia.

Etter en sesongåpning som ikke var som han håpet, ser Ebbesvik frem til neste helg og verdenspremieren i den nye klassen Formula Le Mans.

-Jeg har slitt i Valencia tidligere, og også denne gangen fikk jeg dessverre problemer, men jeg liker ikke å unnskylde et dårlig resultat så jeg ser heller fremover, forteller en skuffet Thor-Christian Ebbesvik etter en 9. og 10. plass i årets to første løp i European F3 Open.

Bergensgutten startet imidlertid bra med å kvalifisere seg til tredje startposisjon foran det første løpet, og til og begynne med lå han også an til en pallplassering. Men forholdene på banen i Valencia er svært spesielle med relativt lite feste i asfalten. Derfor var bilen til Ebbesvik stilt inn med mye aerodynamisk feste fra vingene, men det betød igjen at så fort han nærmet seg en annen bil ute på banen fikk han ikke nok luft på vingene og tapte på det. Det endte med at han måtte en tur av banen, og dermed ble det bare en niendeplass i mål.

I søndagens løp startet 25-åringen på niendeplass, men slet med samme problem som lørdag og fullførte på en tiendeplass.

-Jeg har jo noen forklaringer på hvorfor det ikke gikk bedre, men det er ikke noe vits å unnskylde seg. Dessuten gjorde jeg en førerfeil i går som kostet dyrt. Uansett så viste jeg på kvalifiseringen at jeg henger med de aller beste – akkurat som i fjor da jeg også vant løp i dette mesterskapet.

Thor-Christian Ebbesvik ser nå fremover mot neste utfordring som skjer allerede til helgen på Spa-banen i Belgia. Da går nemlig historiens første løp i det helt nye mesterskapet Formula Le Mans av stabelen, og Ebbesvik kjører for et svetisisk team sammen med tidligere Le Mans-vinner Christophe Pillon.

-Formula Le Mans er et veldig spennende mesterskap som blir et viktig rekrutteringsmesterskap til 24-timersløpet på Le Mans og den europeiske Le Mans-series. På mange måter kan du kalle sportsvognsprototypene vi skal kjøre for LMP3, og de går omtrent like fort som Formel 3-bilen jeg kjører til vanlig. Da jeg testet disse Formula Le Mans-bilene i vinter var jeg desidert raskest, og Spa er også en bane jeg liker godt, så dette kan bli svært spennende.