Eidjord testet formel-bil i Tyskland

eidjord_test_formel_3_500.jpgGokartføreren Tomas Eidjord (16) fra KNA Varna er i full gang med å forberde neste års sesong. Denne uken har han testet formel ADAC VW Masters på tyske EuroSpeedway Lausitz.

-Jeg vil ta steget fra gokart til formelbil neste år, og skal i tiden fremover teste flere forskjellige alternativer, sier Kristiansand-gutten som kjører i toppklassen KF1 i gokart i år.

På EuroSpeedway Lausitz testet han for teamet Neuhauser Racing som er et av toppteamene i formel ADAC VW Masters. Totalt var det rundt 30 førere som testet formel-klassen som er ny av året, på den tyske banen mandag og tirsdag. Flere av dem var gokart-konkurrenter av Tomas Eidjord.

-Jack Te Braak fra Nederland har vært en av de aller beste i KF1 i Europa i år, og han var blant dem som var med på testen, kan Tomas fortelle.

Den første dagen av testen kjørte Tomas så mange runder som mulig for å gjøre seg kjent med bilen. Formel ADAC VW Masters er en ny formel-klasse i år. Bilen har en karbonfiber-chassis som er bygget av Dallara, og den er utstyrt med en 1,6 liters VW-motor som yter 145 HK.

Under andre dag av testen på EuroSpeedway Lausitz var det tid for Tomas til å gi mer gass, og tidene viste at han var fullt på høyde med alle de andre. Han noterte tiden 1.25,6, mens nevnte Jack Te Braak til sammenligning noterte 1.26,3 som sin bestetid.

-Det var veldig morsomt tå kjøre formelbil, og jeg synes det gikk raskt å finne seg til rette i bilen. Men hvilken biltype jeg vil velge neste år er for tidlig å si noe om. Jeg skal også teste formel Renault i nær fremtid, sier Tomas Eidjord.

16-åringen, som tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, er også i full gang med å forberede seg til den viktige konkurransen «Bilsporttalentet 2008» på Rudskogen 25. september.
eidjord_test_formel_1_500.jpg