Ekstreme forhold for Marcus

M_Paaverud_16_04
Team Junior Norway-sjåfør Marcus Påverud (15) går inn i sitt andre år i merkescupen Citroën DS3 Cup som samler sjåfører fra Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Sist helg skulle Marcus som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum til Jyllandsringen for å ta fatt på årets åpningsrunde i serien.

Under den frie treningen var det tørt å fine forhold og Marcus satt en 4.tid bare tiendelene opp til en andretid i feltet, men til kvalifiseringen skulle forholdene bli noe helt annet. Da stormet regnet ned fra åpen himmel og det ble ekstremt vanskelige forhold på den ny asfalterte banen. Dette medførte at det meste av kvalifiseringen gikk under safety car da flere av konkurrentene hadde funnet veien ut i sanda, men når det gjenstod noen minutter igjen på klokka fikk Marcus ett siste forsøk til og sette en tid.
– Jeg fikk beskjed om at jeg lå ganske langt ned på listene når det gjenstod noen minutter igjen, og hadde da ett forsøk på og sette en god tid. Det og sette en god tid når det gjelder er noe jeg har slitt med, men også jobbet mye med, så det og klare og klatre opp til en 2.plass på den ene runden var jeg meget godt fornøyd med, forklarer Marcus.

Til Race 1 var det lite som minner om vår da snøen begynte og falle på Jyllandsringen. Fra 2.startspor bommer Marcus litt inn i første sving og faller ned til en 4.plass. Utover i heatet klatrer Marcus opp til en 3.plass før heatet blir gulflagget og safety car kommer ut på banen. Etter en lengre safety car periode blir feltet sluppet, men igjen smeller det og denne gangen inkluderer det Marcus.
– Jeg ser i speilen at det kommer en bil fra 4 eller 5 rekke som har bommet totalt på bremsepunktet inn i sving 1. Han treffer bilen foran meg så hardt at han ruller over bilen han treffer og ut i sanda. For og ikke bli innblandet mer enn jeg allerede var måtte jeg styre ut i sanden og der endte løpet for min del, forklarer Marcus.
– Selvfølgelig var det veldig ergelig da jeg på tidspunktet lå på en 3.plass, men bilen min var like hel, noe man ikke kan si om bilene til de to konkurrentene mine.

På grunn av brutt Race 1 måtte Marcus starte fra 11.startspor under søndagens Race 2 som også gikk under både regn og snøvær. Under den første runden klatrer Marcus raskt gjennom feltet og opp til en 7.plass før løpet blir avbrutt av safety car. Når safety car perioden er over er Marcus igjen rask på foten og avanserer til en 4.plass da løpet igjen blir avbrutt av nok en safety car. Denne gangen velger arrangørene og avslutte løpet bak safety car da løpsledelsen mente det var uforsvarlig og fortsette løpet.
– Kort oppsummert kan vi si at vi har kjørt veldig mye bak safety car denne helgen, forteller Marcus.
– Men jeg er veldig glad for at arrangøren satt sikkerheten til sjåførene i fokus og valgte som de gjorde. Det ble brukt opp mye biler denne helgen, og det var til tider uforsvarlige kjøreforhold, fortsetter han.

Selv med ett brutt Race 1 fikk Marcus med seg verdifulle poeng og ligger på en 5.plass i cupen etter åpningshelgen.

Neste løp for DS3-cupen er 6-8 Mai på Vålerbanen, ett løp Marcus ser frem til da han har gode minner fra denne banen.
– Vålerbanen var der jeg fikk min første pallplassering i bil og en bane jeg har likt godt tidligere. Vi prøver også og få til en test her før løpet for og gjøre de siste forberedelsene før hele DS3-sirkuset gjester Norge.