Ekstreme værforhold for Krognes

C_Krognes_16_05_2
Årets 24-timersløp på Nürburgring ble en av tidenes mest dramatiske av det prestisjefylte løpet, hvor Christian Krognes fra Hamar deltok med sitt faste team Walkenhorst Motorsport i en BMW M6 GT3.

Hamar-gutten imponerte blant annet med å kvalifisere privatteamet til en svært sterk sjette startposisjon foran mesteparten av fabrikksteamene fra blant annet Audi, BMW og Mercedes, og demonstrerte i tillegg solid kjøring hele racet  til tross for ekstreme værforhold underveis.

 

Krognes delte bilen med BMW’s DTM sjåfør Tom Blomqvist, Victor Bouveng og Michele Di Martino – samlet sett den yngste førerkvartetten på startstreken i GT3 klassen. Ettersom teamet måtte bytte en defekt del i løpet av natten måtte teamet til slutt ta til takke med en 12. Plass, men Krognes var likevel svært begeistret for teamets innsats.

 

”Alle har virkelig gitt alt hele veien, og selv om vi mistet omkring 30 minutter i pit midt på natten holdt vi motet oppe og ga alt vi hadde helt til siste slutt. Sjåførene kjørte feilfritt gjennom hele løpet, og uten de tekniske problemene ville vi definitivt nådd en topp 5 plassering i dag. Det føles naturligvis litt surt, men samtidig er det så mye positivt å trekke ut fra løpet at vi bare kan være fornøyde. Selv har jeg fått vist meg godt frem for verdens beste GT3 team, og fikk full tillit fra teamet under alle de vanskeligste delene av løpet. Det tar jeg med meg videre”

 

Krognes ble først valgt ut til å kjøre den prestisjefylte topp 30 kvalifiseringen før løpet fredag kveld, hvor de tredve raskeste bilene i feltet konkurrerte om å sikre et best mulig utgangspunkt for løpet. Med en sjettetid totalt hevet Krognes et par øyenbryn hos BMW Motorsport, som måtte se tre av fire fabrikks-BMW’er slått av Hamar-gutten.

 

Krognes fikk også kjøre starten for teamet, og foran over 200.000 tilskuere førte han bilen opp til en femteplass før panseret løsnet tidlig på den første runden.

 

”Jeg var på vei opp i ryggen på et par DTM sjåfører fra Mercedes da et feste nær vinduet dessverre løsnet. Dette er jo noe som nærmest aldri skjer i racing-sammenheng, og derfor føltes det utrolig kjedelig å måtte gå i pit på første runde. Farten kjentes uansett bra, og vi fortsatte å kjempe till tross for at vi falt helt ned til en 50. plass totalt etter reparasjonen.

 

Etter en time åpnet i midlertidig himmelen seg over Nürburgring, og en vanvittig haglskur tvang løpsledelsen til å avbryte løpet i over to timer. Krognes fikk også kjøre restarten og i løpet av den neste timen avanserte han fra 39. plass til en 23. plass i øsende regnvær, før han ga rattet til BMW-DTM sjåfør Tom Blomqvist. Også teamkompisene kjørte strålende, og ved midnatt var teamet i ferd med å komme innenfor topp ti-listen da en defekt støtdemper ødela alle håp om en topp 5 plassering. Bilen ble stående i depoet i nesten en halvtime før den til slutt kom ut på banen igjen. Nok en gang kjørte samtlige sjåfører feilfritt gjennom de neste timene, og avslutningsvis tok de altså en sterk 12. plass sammenlagt ved målgang på søndag.

 

”Hverken teamet eller sjåførene kunne gjort noe annerledes. At støtdemperen ryker midtveis er noe som kan skje alle, for belastningen på utstyret på denne banen er ekstrem. Selv om det er et langdistanseløp er man nødt til å gi 100% hele veien dersom man har ambisjoner om å være best i mål. Selv er jeg veldig godt fornøyd med løpet sett under ett, og det var veldig motiverende å se at jeg var på nivå med toppsjåførene fra både BMW, Audi og Mercedes gjennom hele helgen. Nå gleder jeg meg enormt til å utvikle både meg, bilen og Dunlop-dekkene videre i løpene på sensommeren” – avslutter Krognes

 

Det neste løpet for Hamar-gutten går i slutten av august, da det årlige sekstimersløpet i VLN serien på Nürburgring går i gang.