Ekström, Loeb og Solberg på topp

P_Solberg_16_05_2
-Noen tredjeplasser er jeg mer fornøyd med enn andre. Denne fra VM-runden i rallycross i Belgia hører med blant dem. Å stå på seierspallen sammen med Mattias Ekström og Sebastien Loeb er spesielt og morsomt. Og fortjent, sier Petter Solberg!

 

-Etter en trøblete forrige helg i tyske Hockenheim, var det en stor lettelse å få betalt for jobben vi la ned i uken som gikk. Teamet mitt har jobbet beinhardt med å reparere bilen etter de nådeløse semi- og finalene i Tyskland og finne ut av feilene vi slet med teknisk. Denne løpshelgen fungerte alt teknisk, og vi nådde igjen målet med å ende på seierspallen for 20. gang på 28 VM-løp i rallycross hittil.

 

Selv om det er nesten to år siden sist jeg ikke var i VM-ledelse, er det intet stressmoment at Mattias Ekström vant sin annen VM-runde på rad og tok over sammenlagtledelsen. Vi er kun tre runder ut i sesongen, det gjenstår ni. Jeg kommer til å fortsette med ren og risikofri kjøring, og jeg er glad for at seierspallen med Ekström, Sebastien Loeb og meg beviser at den strategien lønner seg i det store og hele.

 

-Jeg kan med stor sikkerhet si at startlisten i Belgia-finalen er noe av det sterkeste feltet noensinne i World RX. Jeg kunne ha risikert mer inn i første sving etter start, forsøkt meg på Ekström fra yttersporet og vunnet på det, men valgte å kjøre trygt og tenke VM-poeng. Annenplassen var lenge godt innenfor rekkevidde, men uheldig nok snurret Anton Marklund rett foran meg og hindret såpass at jeg tapte det drøye sekundet jeg hadde til gode på Loeb.

 

-Neste VM-runde går i engelske Lydden Hill, der jeg vant i fjor. Jeg gleder meg stort til fortsettelsen, for etter England står Norge (Hell) og Sverige (Höljes) for tur!

 

Resultater:
1) Mattias Ekström, Sverige 3.58,967, 2) Sebastien Loeb, Frankrike 4.01,493, 3) Petter Solberg, Norge 4.02,156, 4) Anton Marklund, Sverige 4.09,835, 5) Francois Duval, Belgia 4.17,939, 6) Johan Kristoffersson, Sverige DNF.

VM-stillingen etter tredje (av 12) runde: 
1) Ekström 78, 2) Solberg 73, 3) Kristoffersson 58, 4) Loeb 53, 5) Toomas Heikkinen, Finland 46, 6) Robin Larsson, Sverige 38.

Neste VM-runde: FIA World RX of Great Britain 28.- og 29. mai