Ekte Hat Trick for Sverre

norske-em.jpgEtter seieren i dagens EM-runde i Polen tok Sverre Isachsen sin tredje strake EM-tittel i rallycrossens keiserklasse. Mren ikke nok med det. Andreas Bakkerud og Lars Øivind Enerberg kjørte også hjem norske EM-titler i årets neste siste runde.

– Fantastisk, vi klarte det igjen! Jeg vil takke teamet og alle gode samarbeidspartnere for denne seieren, jubler Sverre Isachsen etter seieren i Polen og et nytt EM-gull i Supercars (tidligere divisjon 1).

40-åringen fra Hokksund seiler nå opp som Norges kanskje største bilsportsprofil etter å ha tatt tre strake EM-gull i rallycross. Ikke engang Martin Schanche klarte å vinne tre EM-gull på rad, men det har altså Sverre Isachsen klart i en tid hvor nivået sannsynligvis er høyere enn noen gang i Europeisk rallycross.

I fjor ble Ford-føreren kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge, den høyeste utmerkelsen i norsk bilsport, etter sin andre strake EM-tittel, og nå har han klart å toppe denne fantastiske prestasjonen.

s_isachsen_emgull.jpg

– Jeg trodde ikke jeg skulle klare å avgjøre EM allerede denne helgen, med tanke på at det er en EM-runde igjen. Men også denne helgen fungerte alt perfekt, bortsett fra at servostyringen røk i finalen. Dessuten hadde min erkerival, Timur Timerzyanov en vanskelig helg, så nå blir det en ren parademarsj i finalen i Tsjekkia.

Sverre Isachsen står nå med 124 poeng i EM, mens Timur Timerzynov har 107. Skulle russeren vinne i Tsjekkia, samtidig som Sverre Isachsen ikke tar poeng vil Timerzyanov gå opp til 127 poeng. Men Citroën-føreren er nødt til å stryke sitt dårligste resultat, som er seks poeng, mens Isachsen da eventuelt vil stryke resultatet fra finalen. Dermed er det ingen ting som kan ta fra Sverre Isachsen hans tredje strake EM-gull i rallycross.

– Jeg er så utrolig stolt av denne EM-tittelen. Jeg har mitt eget team, men likevel klarer vi å slå konkurrenter som kjører i profesjonelle team. Men igjen som viser det seg at det lønner seg å ha fokus på de rette tingene, og ubeskjedent nok må jeg si at vi er helt råe på å ha rett fokus

Det ble en norsk jubeldag i Polen, med gull også til Andreas Bakkerud i klassen Super 1600 og Lars Øyvind Enerberg i den såkalte Touring Cars-klassen.

Dagens EM-runde kan sees på NRK1 i kveld klokken 23.25, og torsdag klokken 20.00 på Viasat Motor.

Resultater Polen:
1. Sverre Isachsen (N), Ford Focus Mk2 T16 4×4
2. Davy Jeanney (F), Citroën C4 T16 4×4
3. Tanner Foust (USA), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
4. Toomas Heikkinen (FIN), SAAB 9-3 ASS T16 4×4
5. Stig-Olov Walfridsson (S), Renault Clio Mk3 T16 4×4
6. Frode Holte (N), Volvo C30 T16 4×4

Sammenlagt
1. Sverre Isachsen (N) 124
2. Timur Timerzyanov (RUS) 107
3. Tanner Foust (USA) 101