EM-GULL til Emil

KZ2_PODIUM_KSP_600
Emil Antonsen sikret seg EM-tittelen i KZ2 i en spennende finale i Genk i helgen. Det var kun ett poeng som skilte gullgutten fra Vestfold og svenske Joel Johansson til slutt.

 

-Dette var bare helt sykt og selvfølgelig det største som har skjedd så langt i min motorsportkarriere! Jeg visste at jeg hadde muligheten og tok den. Egentlig var jeg rolig hele helgen og følte jeg hadde god kontroll. Nå skal EM-gullet feires skikkelig. Jeg må jo også rette en stor takk til teamet mitt som har gjort en strålende jobb, sier Emil Antonsen til motorsport.no.

 

Antonsen ble nummer fire i den første EM-runden og hadde dermed et godt utgangspunkt foran den avgjørende finalen i Genk. Han vant tre av de innledende heatene og ble nummer to i de to andre. Dermed kjørte han master i semifinalen og hadde sjette startspor i finalen.

E_Antonsen_EM-Finale_600

 

-Jeg fikk en grei start og kom bra ut uten uhell. Jeg skaffet meg tidlig en andreplass og visste at jeg da hadde EM-gullet i lomma. Min argeste konkurrent lå lenger bak i feltet, så jeg hadde egentlig full kontroll. Faktisk var det en utfordring å holde fokus på de siste rundene. Det var viktig å minne meg om at gullet ikke var i boks før jeg passerte målstreken, sier Emil Antonsen, til motorsport.no.

Emil fikk med seg 13 poeng fra første runde i Tyskland og 20 fra Belgia. Med sine 33 poeng var han ett fattig poeng foran Joel Johansson, mens bronsen gikk til Felice Tiene fra Italia som endte på 25 poeng.