EM-klare kart-førere

d_olsen_10.jpgI fjor var 14-årige Dennis Olsen ensom nordmann i gokart-EM. I år får han selskap i KF3-klassen av teamkompis i RM Motorsport, 12 årige Kenneth Vik Gulbrandsen . I KF2 kvalifiserte Mats Borge Andersen seg under helgens EM-kvalifisering i Thy i Danmark.

Det begynte bra for de to KF3-førerne, som i år kjører Energy gokart. Under fredagens testkjøring ble det meget akseptable resultater. Når alle de 60 deltakerne var flagget i mål, var Dennis femte best, mens Kenneth havnet på 10. plass. Også under de påfølgende fire kvalifiseringsheatene leverte de begge gode, men litt varierende resultater. Der var Dennis som best nummer to, mens Kenneth var som best femtemann.

I den første finalen klarte Dennis å kjøre seg opp til en fjerdeplass, men ble presset utenfor idealsporet. Der var det dårlig feste og han tapte derfor mange plasser. Og etter et sammestøt kom han i mål på 31. plass, med forslått hånd og knekt forstilling på gokarten. I den andre finalen kom han også godt i gang, men ble påkjørt bakfra, og tok en piruett med gokarten. Han kjørte seg opp til en 25. plass, og med det resulatet var han klar for EM, for andre år på rad.

– Vi legger disse løpene fort i glemmeboken, for her skjedde det mye. Men, det viktigste var å komme til EM. Det klarte vi og ser nå bare frem til løpene i WSK-serien i Belgia neste helg. Kanskje med litt mindre problemer, sier pappa Roy Espen Olsen.

Heller ikke Kenneth Vik Gulbrandsen skulle få noen enkel reise i den første finalen. Han kom greit ut, men i det tøffe selskapet, havnet også han utenfor banen etter et sammenstøt, og fikk bare kjørt syv runder. Det skulle imidlertid gå mye bedre i den andre finalen, der han var helt oppe på 14. plass. Over mål kjørte han som 16. mann og var med det resultatet klar for EM.

– Dette skulle egentlig ikke vært mulig, for her kom ikke noe gratis. Men, Kenneth kjørte bra hele helgen, så vi er veldig godt fornøyd, sier pappa Tom Gulbrandsen. Og med dette resultatet er vel Kenneth den yngste som har kvalfisert seg til EM, samtidig som han fikk den beste tiden av alle Energy-førerne på vått føre.