Fra EM i Latvia til NM på Hamar

f_t_larsen_16_09_2
Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen viste høyt tempo og var kun en feil unna topplassering i EM-runden Rally Liepaja. Til tross for avkjøring og skader på bilen, er de nå klare for helgens NM-runde på Hedemarken.

 

Hele uken har det vært stor spenning tilknyttet Larsen Motorsport og om teamet rakk å gjøre bilen klar til Rally Hedemarken. Duoens eneste feil i EM-runden i Latvia førte til at bilen havnet på taket og en del utvendige skader. Nå er guttene ferdig med gjennomkjøring på Hamar og kun fem dager etter avkjøringen i Rally Liepaja stiller de altså til start når sesongens siste NM-runde starter fra Vikingskipet fredag kveld.

Etter en noe svak Qualifying Stage, startet Larsen som bil nummer åtte på lørdagens etapper, der vinneren av kvalifiseringen startet som nummer 15. På de tre første etappene var det svært løst underlag for den norske R5-duoen, men gode noter og sterk kjøring ga likevel topp sju-tider og femte raskest på SS1. Etter service i Liepaja hadde de røffe og sporete etapper foran seg på andre halvdel av dagen, noe Larsen selv visste at han måtte forbedre seg på. Det resulterte i to nye etappetider blant topp sju.

 

 

Se Larsen Motorsport sin egen film med høydepunkter fra Qualifying Stage, åpningsseremoni og lørdagens etapper her:

https://www.youtube.com/watch?v=tW-FHaofIYM
Dag 1 ble avsluttet med to publikumsetapper midt inne i sentrum og her var målet å komme seg igjennom den svært trange traséen uten feil. Det ble to etapper inne på topp 10.

 

– De tre første etappene i dag er noe av det bedre vi har gjort noensinne. Startposisjonen gjør nok at tidene ikke er like gode som kjøringen tilsier, men vi har hatt det skikkelig gøy og jobbet steinhardt, sa Frank Tore Larsen, som etter første dag kun var 0,89 sekunder bak per km etter løpets vinner og hjemmefavoritt Ralfs Sirmacis lørdag kveld.

Dag 2 startet med en 8. tid, men på SS9 førte løpets første og eneste feil til at bilen veltet og havnet på taket. Takket være mye publikum kunne Larsen og Eriksen fortsette løpet, men alt handlet om å fullførte etappene og komme tilbake til Service. En strålende jobb av mekanikerne, gjorde det mulig for guttene å kjøre seg opp igjen fra en 14. til 11. plass i løpet av de siste tre etappene.

 

Se teamets høydepunkter fra dag 2 her:

https://www.youtube.com/watch?v=pMQbZIK0Egk

 

Etter en knallsterk arbeidsinnsats fra hele teamet er bilen nå reparert slik at den er klar til start i helgens NM-runde på Hamar. Løpet starter med to etapper i mørket fredag kveld. Lørdag venter 12 fartsetapper og løper har totalt 100 km med fartsetapper.

 

Resultater fra Hedemarken finner du fortløpende her:

http://rallyhedemarken.no/?page_id=147