EM medalje innen rekkevidde

S_Rokland_15_aug
Steve Røkland stiller førstkommende helg opp i finaleløpet i årets Junior EM. Rallytalentet har kjørt fire av de fem løpene som har gått i år og før det siste løpet til helgen ligger han på en tredjeplass i sammendraget.

Serien har totalt seks løp men teamet valgte å stå over løpet i Belgia tidligere i sommer, det er fire av seks løp som teller i sammendraget. Steve har også denne gangen med seg Svenske Patrik Barth i sin Peugeot 208R2.

-En EM medalje hadde smakt utrolig godt nå, det har vært en utfordrende sesong med mange løp og det er bare et av de som jeg hadde erfaring i fra tidligere og det var løpt i Latvia hvor vi ble nummer to, med så høyt tempo som det er her i Junior EM er erfaring fra løpene veldig viktig så vi må jo også være realister og innse at det ikke er en selvfølge at vi kommer til å hevde oss men det er lov å håpe, asfalt er jo også det underlaget jeg har minst erfaring med sier Steve.

Det er hele fem førere der i blant Steve som kan bli nummer to sammenlagt i mesterskapet. Hvem som får sølv og bronse vet vi på søndag etter siste fartsetappe.

– Vi hadde en meget god test på Tirsdag, vi gjorde noen endringer på bilens setup og jeg fikk etter hvert en god følelse i bilen så nå føler jeg meg så langt godt forberedt sier han.

Litt fakta om løpet

Base er i byen Zlin sør øst i Tsjekkia, det skal kjøres 229 km fordelt på 15 fartsetapper, det er totalt 144 startende i løpet og i junior EM stiller det 14 førere.