Emil tar med seg viktig erfaring fra WSK

E_Antonsen_14_mai
Emil Antonsen (20)hadde en voldsom krasj tidlig i mars, en krasj som kunne endt på verst tenkelig måte hvis han hadde vært maksimalt uheldig. Emil kom unna smellen med et kutt over øyet og et ribbeinsbrudd, skader som gjorde at han måtte stå over første løpet i WSK Super Master som gikk over tre løpshelger.

– Jeg valgte å stå over det første løpet for å ikke gjøre ribbeinsskaden verre enn det den var. Det er aldri moro å stå over løp, men det er viktigere for meg å ikke være plaget av skaden utover sesongen, forteller Emil.

Siden det første løpet av tre ikke ble kjørt, ble de to siste løpene brukt som rene tester før Europamesterskapet som går senere i år. Det vil si at resultatene i disse løpene ikke var viktige, men svarene teamet fikk når forskjellige deler ble testet var viktigst. Men selv om det bare var testing, viste Emil god fart og at han kommer til å bli en å regne med i Europamesterskapet som går over tre løp i Belgia, Tyskland og Sverige. – Jeg har blitt brukt som prøvekanin på masse nye deler som aldri har blitt testet av teamet før, noe har funket veldig bra og andre ting har ikke fungert. Det er ikke alltid like moro, da jeg alltid har lyst til å vinne, men for å vinne senere i år så må slike tester som dette til. Her får vi testet oss mot den konkurransen vi får senere i år, og det ser meget lovende ut.

Europamesterskapet går over tre løp i år, det starter i Belgia i Juni før det er både Tyskland og Sverige i Juli. De to første banene ble også kjørt i fjorårets Europamesterskap, og da ble Emil Norges første Europamester. – Jeg gleder meg virkelig til disse tre løpene, jeg er regjerende mester i år, og jeg har også tenkt til å være akkurat det samme neste år. Det er høyere konkurranse nå, men jeg føler også at jeg og teamet er enda bedre i år enn hva vi var i fjor, kan Emil fortelle.

Mellom det første og andre løpet i Europamesterskapet arrangerer Emil og hans team en gokartskole for unge gokartsjåfører på banen i Andebu 28. juni. Her kan de minste få en hel dag sammen med Emil og de som en gang lærte han å kjøre, hvor de vil få masse tips og triks. På denne gokartskolen vil to heldige talenter bli plukket ut til å være med i Emils juniorteam, og få ekstra oppfølgning utover sesongen.

– Jeg klarte målet mitt i fjor, ved å bli den første Nordmannen til å vinne Europamesterskapet i Gokart, det klarte jeg ved å gå den harde og lange veien oppover helt fra bunn i Norge. Nå vil jeg gi litt tilbake til Gokartsporten i Norge, og jeg vet at vi har mange talenter her til lands. Jeg håper jeg og teamet mitt klarer å lære de som kommer til Andebu 28. juni noe, og at jeg finner noen talenter som også kan bli mestere en dag i fremtiden, avslutter Emil.