En helg å glemme for Isachsen

S_Isachsen_15_juli2
Helgens dobbeltløp i Global Rallycross Championship i Detroit ble preget av store problemer for Sverre Isachsen.

 

– Denne helgen er det bare å glemme fortest mulig. Det var dessverre mye som gikk galt, forteller en skuffet 44-åring fra Hokksund.

 

To løp i Red Bull Global Rallycross ble denne helgen kjørt på Belle Isle i Detroit, en øy hvor også IndyCar har arrangert løp i en årrekke. Helgen startet egentlig ganske bra, hvor Isachsen viste et godt tempo på banen i Detroit, men allerede i et av de innledende heatene på lørdag fikk Isachsen store problemer. En hard landing etter et hopp gjorde at han gikk rett i murveggen, og bilen ble hardt skadet.

 

– Det var nok den største smellen jeg har hatt i USA. Det gikk bra med meg, men bilen var dessverre så skadet at vi ikke fikk kjørt noe mer den dagen.

 

Det var Ken Block som vant lørdagens løp, mens Subaru-mekanikerne gjorde en glimrende jobb med å få Isachsens bil klar til søndagens løp. Men heller ikke på søndag gikk ting etter planen for den eneste nordmannen som kjører rallycross i USA. Igjen var Isachsen rask, og hadde noen fantastiske starter. I semifinalen lå han topp tre, og lå an til å gå rett til finalen, da bilen plutselig tok fyr. Dermed var også søndagens kjøring over, og Isachsen kom aldri til finalen som ble vunnet av svenske Patrik Sandell.

 

– Det er i motbakke det går oppover, er det noe som heter. Vi vet at potensialet er der, så vi må bare jobbe på videre. Vi har ikke noe annet valg, avslutter KNA Eiker-føreren.

 

Det neste løpet i Red Bull Global Rallycross er i Washington DC den 15. august.