En ny utfordring for rallyførerne

rally-telemark.jpgRally Telemark blir en ny og spennende utfordring for rallyførerne når de møtes til dyst på fartsetappene rundt Notodden.

Som tidligere kartleser gjennom mange år for flere toppførere og i dag TV-produsent av rallyprogrammer, mener Henning Isdal at fartsetappene i Rally Telemark har en karakter som er spennende og krevende.

– Ingen av etappene er veldig lange, men det er ordentlige rallyveier, relativt smale skogsbilveier i kupert terreng. I flere av NM-løpene er det i dag brede og raske veier. I Rally Telemark blir det mer teknisk krevende, både på grunn av veibredde og topografi. Det er også en stor utfordring for alle deltakere at ingen av disse veiene tidligere er benyttet i rally. Alle deltakere kommer med blanke ark og skal lage gode noter på to gjennonkjøringer av veier som de aldri har sett før. Dette blir spennende, mener Henning Isdal.

Arrangøren av NM-runden i september er godt i gang med forberedelsene. Blant annet er flere lokale lag og foreninger engasjerte til vakthold, parkering, hospitality og billettsalg..

Arrangørene legger stor vekt på at lokale lag og foreninger får mulighet til profilering av egen virksomhet og få sin del av inntektene som skapes. Totalt sett skal ca 4-500 funksjonæer på bena for å gjennomføre denne spennede NM-runden i rally for første gang i Telemark.

Det er mange detaljer som skal på på plass forteller løpsleder Petter Stenseng, som loset deltagerene gjennom viktge punkter som sikkerhet, reglement, tids og fremdrifsplan i dette som er en komplisert logistikk operasjon for at publikum og aktive skal få en fin opplevelse i rally løypa.

I tillegg til fartsetappene skal det organiseres teknisk kontroll, base med sekretæriat og et stort serviceområde for 100 deltagere, hvor det blir publikumsinngang slik at det blir muligt til å treffe rallystjernen og deres team.