En positiv helg for Marcus Påverud

Åpningslöpet på Jyllandsringen i Danmark.
I helgen var den 14-årige Junior Team Norway sjåføren Marcus Påverud på plass med teamet sitt på Padborg Park syd i Danmark. Dette løpet inngikk i den danske Citroën DS3 Cupen og det var en bane Marcus aldri hadde vært på før.

Gode forberedelser før løpet viste seg og være gull verdt, for på den første og eneste treningen var Marcus godt med de raskeste og det skilte bare tiendeler opp til topp 3 trioen.
Derfor var vi spente når kvalifiseringen skulle kjøres. Marcus kunne tidlig sette en god tid, noe som holdt til en 5.plass lenge, men når det stod 1 minutt igjen på klokken skulle tiden stå for fall. Tilslutt kunne Marcus passere målflagget med en 6.tid.
– Vi gikk ut med litt mye luft noe som resulterte i at jeg tapte mye feste utover i heatet, forteller Marcus.

Fra sjette startspor i Race 1 får Marcus en dårlig start og faller raskt nedover, og en tur utpå gresset gjorde ikke saken mye bedre. I løpet av første runde var Marcus allerede nede på en 11.plass.
– Det lå veldig mye støv i mitt startspor så jeg slet med mye hjulsspin, itillegg til at jeg gjorde en strategisk feil som kostet meg en tur ut på gresset. Da var det bare og begynne opphentingen og etter noen raske runder og en fantastisk fight med danske Hayden Brammer og svenske Emrik Smedberg kunne jeg tilslutt kjøre inn til en 6.plass, forteller Marcus.

Til Race 2 snur de startrekkefølgen etter resultatet fra Race 1, noe som betydde at Marcus for første gang skulle starte fra Pole Position i sin Citroën DS3. Herfra får han en veldig god start, men blir litt for reservert inn i første sving noe som koster han en plassering. Det blir mye hard fighting utover i løpet, og tilslutt kan han avslutte helgen med en flott 5.plass.
– Jeg har litt for mye respekt for de rutinerte gutta, så de slipper litt billig unna. Farten viser seg og være god nok til å henge med de beste, nå er det rutinen som mangler.

Citroën DS3-cupen tar en sommerpause frem til 15-16 August, men Marcus planlegger ikke og ligge på latsiden av den grunn. Allerede førstkommende helg drar teamet til Rudskogen Motorsenter for to dager med trening.