En seier for norsk rallysport

-Dette er en seier for hele rallymiljøet i Norge. Vi hadde aldri kunnet stå her i dag uten all støtte og hjelp vi har fått etter krasjen i Sverige. Denne seieren er det mange som har en del av æren for.

Det var en svært takknemlig Frank Tore Larsen som kunne feire seieren i Rally Larvik og en ny NM-tittel sammen med kartleser Torstein Eriksen på bryggekanten i Larvik på lørdag. Det som så ut som punktum for sesongen i Värmland i juli, er snudd til en enorm opptur takket være teamet hans, men også restn av det norske rallymiljøet som har stilt opp. Både med økonomi og annen hjelp.

-Da vi stod på startstreken i Rally Grimstad var det helt uvirkelig. At vi vinner her i dag og kan feire ny NM-tittel er bare fantastisk. Jeg trodde sesongen var over etter smellen i Sverige. Jeg tenkte at i beste fall skulle vi kunne være tilbake i siste NM-runde i år, men heller ikke det virket realistisk der og da. Jeg er enormt takknemlig for innsatsen som er lagt ned i teamet vårt og for all annen støtte og hjelp, sa Frank Tore Larsen etter å ha dominert lørdagens NM-runde på asfalt i Larvik.
En NM-runde som på alle måter ble en suksess for arrangøren NMK Larvik. Det var enormt med positive tilbakemeldinger fra deltakerne i forhold til fartsetappene. Basen, serviceplass samt start og mål på bryggekanten i Larvik var også med på å gi det hele en flott ramme.

Etter en noe forsiktige kjøring på våt asfalt i en totalt nyoppbygd VW Polo i Grimstad for to uker siden, så var Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen virkelig på hugget i Larvik. De vant samtlige ti etapper, og hadde til slutt en seiersmargin på 1 minutt og 12 sekunder .
Anders Grøndal og Veronica Engan kom nærmest på andreplass med sin Skoda Fabia. De fikk litt pes av danske Ib Kragh og Jeanette Kvick i Hyundai i20 på slutten av løpet, men avstanden var trygg og 1 minutt og 19 sekunder til slutt. Grøndal/Engan er med dette kun åtte poeng bak Ole Christian Veiby i NM-sammendraget foran siste runde. Veiby prioriterte rallycross fremfor deltakelse i Larvik.


I klassen for firehjulsdrevne eldre biler imponerte Petter Sæves Waskaas og Henrik Ø. Johannessen igjen. Tredjeplassen totalt i Rally Grimstad ble fulgt opp med fjerdeplass i Larvik i deres Subaru Impreza. De var med i toppen under hele løpet, og hadde blant annet nest beste tid bak Frank Tore Larsen på SS8. Etter tre strake seire har Waskaas nå en solid NM-ledelse.
Nærmest i klassen kom Tony Caspersen/Lasse Olsen, mens tredjeplassen gikk til Morten Gravermoen/Ronald Haug.

I

NM-klassen for tohjulsdrevne nyere biler fikk Steve Røkland revansje etter trøbbel i Grimstad. Sammen med kartleser Jørgen Eriksen vant han med sin Peugeot 208, og tok imponerende 5.plass totalt i Rally Larvik.
Andreplassen i klassen gikk til Herman Lie-Nilsen og Vegard Halland som endte på 7.plass totalt med sin flotte Peugeot 208 Rally4. Tredjeplassen tok Marius Holtet/Jon Raaen i Ford Fiesta.
I NM-sammendraget er nå Røkland i tet, men kun fire poeng foran Lie-Nilsen, som igjen er fire poeng foran Sindre Backe foran avslutningen Rally Tron.

 

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler viste Christian Sagli og Ole Martin Sagli igjen et imponerende tempo i sin Volvo 242. Det ble seier og sterk 6.plass totalt på asfalten rundt Larvik.
Vegard Andersen og Kari Anne Ramstad kjørte sin Volvo 242 inn til andreplass i klassen. Jarle Lippert og Dyre Erling Fredriksen tok tredjeplass i sin BMW, og sørget dermed for at det ikke var noen fra familien Hvambsahl på pallen denne gangen. Kristian Hvambsahl var ett fattig sekund fra pallen i Larvik.
Sagli klatret til tredjeplass i NM-sammendraget etter sin seier, mens Mats Peder Hvambsahl holder en solid ledelse foran Kristian Hvambsahl.

 

Komplette resultater Rally Larvik:
Rally Larvik (eqtiming.com)

Poengstilling i NM:

https://bilsport.no/poengstilling-2023/