En spennende rallycrosshelg på Momarken

Det ble en helg med mye actionfylt kjøring og spennende finaler på Momarken når 3. runde i Norgesmesterskapet for Supernasjonal og Norgescupen i Rallycross Junior ble kjørt. Det var åpnet for at flere hadde tilgang til løpet både hos teamene og publikum og man nærmer seg stemningen som var før Covid-19, noe både arrangør og deltagere setter pris på.

En som hadde en travel helg var Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Motorsport som i rallycross kjører i klassen for biler inntil 1600 ccm. Han ledet klassen før løpet likt med Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. Utfordringen for Marius var at han også deltar i NM i Racing GT4 hvor han leder klassen som også hadde NM denne helgen på Rudskogen. Heldigvis er det ikke langt mellom Momarken og Rudskogen og med litt tilpasninger ble det mulig for Marius å delta begge steder med stor suksess. Han vant alle tre finalene på Rudskogen. På Momarken var han også best i alle de innledende omgangene foran Espen Isaksætre og stod i beste startspor i finalen. Men det var Isaksætre som kjørte raskest i finalen og først over målstreken foran Solberg Hansen. Dessverre hadde Isaksætre brutt en regel i NM-reglementet og ble diskvalifisert etter løpet. Dermed ble Solberg Hansen vinner av løpet. Robin Bakke Andresen var veldig misfornøyd etter forrige NM-runde på Grenland fordi forholdene gjorde at han ikke har sterk nok bil til å henge med de beste. På hjemmebane på Momarken var dette helt annerledes og etter å ha vært blant de tre beste hele helgen endte han til slutt på 2. plass foran Sindre Løland som kjørte sitt første løp i årets sesong. I NM-sammendraget fikk Solberg Hansen en liten ledelse til Isaksætre og Bakke Andresen avanserte til 3. plass.

Fra å være en klasse med til dels dårlig deltagelse de seneste årene har klassen for biler inntil 2000 ccm blir en bra klasse med mye god konkurranse og deltagelse. De tre første NM-rundene har hatt 3 forskjellige vinnere. Andreas Myhre fra NMK Valdres hadde stress med tekniske utfordringer dagen før løpet, men den jobben betalte seg til slutt og det var en glad gutt som kjørte først over mållinjen i A-finalen. Hans første seier i klassen. Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger var best etter innledende omganger og kjørte inn til 2. plass. På tredjeplass kom Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal. Røyrås leder dermed NM foran Hårberg og Sigurd Egeland (NMK Kvinesdal)

Det er generelt mange østfoldinger i klassen for biler inntil 2400 ccm og da naturlig nok mange i toppen også. Men det var en trønder som til slutt kunne gå øverst på pallen etter finalen. Andreas Aarhaug fra NMK Støren kjørte bra hele helgen og lå som nummer to etter innledende omganger. Det var Simen Engsvik fra NMK Trøgstad som var best i innledende omganger men etter en tett start i A-finalen kom Engsvik litt dårlig ut av det og endte til slutt på 5. plass. Både Nicholas Andersen fra KNA Indre/Ytre Østfold og Andreas Tveter Nilsen fra NMK Aremark stod over fjorårssesongen for å bygge nye biler. Etter en forsiktig start på første løpet på Gardermoen har det gått bedre og bedre for Andersen. På Momarken måtte han via B-finalen for å kvalifisere seg til A-finale og her kjørte han seg helt opp til en andreplass, noe han var svært fornøyd med. Tveter Nilsen kom på tredjeplass. Simen Engsvik leder NM foran Jørgen Syversen og Sander Engsvik.

I klassen for biler over 2400 ccm skulle det også på dette løpet dreie seg om Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland, Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen og Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo. Jacobsen stod i første startspor med Sivesind på siden. Ågedal hadde kvalifisert seg inn til 4 startspor og fra andre rekke fikk han en kjempestart og tok ledelsen før første sving. Den ledelsen gav han aldri fra seg selv om Jacobsen fulgte han tett hele veien og kjørte inn til sin 2. seier for sesongen. Sivesind kjørte inn til en klar 3. plass. Jacobsen leder NM foran Sivesind og Ågedal.

I Norgescupen for rallycross jr vant Jens Hvaal fra NMK Grenland sitt andre løp for sesongen. Hvaal vant foran NMK Trøgstad førerne Torjus Svenneby og Sindre Madsen Moe på henholdsvis andre og tredjeplass. Det var en svært jevn finale om de 4 første plassene og det var Sindre Haug fra NMK Drammen som til slutt måtte ta til takke med 4. plass.