Enda nærmete EM-trippel

s_isachsen_aut.jpgSverre Isachsen vant dagens EM-runde i rallycross i Østerrike, og er nå enda nærmere sitt tredje strake EM-gull i rallycrossens kongeklasse.

Sverre Isachsen tok sin andre strake seier da han vant dagens EM-runde i Greinbach i Østerrike, men det ble en jevn finale der hans to erkerivaler i EM, russiske Timur Timerzyanov og amerikanske Tanner Foust, ble nummer to og tre.

– Jeg sa før helgen at jeg skulle være smart og kjøre taktisk. Vi lykkes 100% med strategien vår, og alt har fungert perfekt hele helgen, jubler Sverre Isachsen.

40-åringen fra Hokksund viste virkelig gamle takter denne helgen, og vant alt som var. Han var raskest på tidskvalifiseringen, i første omgang og i andre omgang. Dermed valgte han å stå over tredje om gang, ettersom han allerede hadde sikret seg pole position i A-finalen. I A-finalen tok han starten, og valgte å gå innom det obligatoriske alternativsporet ganske tidlig. Han kom ut av dette på andreplass, og lå bare og ventet på at Timerzanov også måtte innom alternativsporet, og da russeren gikk inn var det ingen som kunne true den norske Ford Focus-føreren.

– Ettersom mine to erkerivaler begge endte på pallen så er det ingen ting som er avgjort, men jeg har begynte å opparbeide meg et lite forsprang nå. Det er fortsatt de andre som har presset på seg i de to siste løpene, og det liker jeg, sier First Stop-føreren.

For Sverre Isachsen, som kjører for KNA Eiker, har ikke årets sesong gått like bra som i fjor, hvor han var helt overlegen. Men med helgens kjøring viste han igjen hvorfor han er den beste i hele EM-sirkuset i rallycross, og hvorfor han ble kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge i fjor.

Kun to løp gjenstår av årets Europamesterskap, og det neste går i Polen allerede til helgen. Deretter venter finalen i Tsjekkia den 1. oktober. Skulle Sverre Isachsen klare å ta sitt tredje strake EM-gull i klassen Supercars (tidligere divisjon 1) vil han klare noe som ingen nordmann, inkludert Martin Schanche, har klart tidligere.

Dagens EM-runde kan sees på NRK1 i kveld fem minutter over midnatt, og førstkommende torsdag klokken 20.00 på Viasat Motor.

Resultater:
1. Sverre Isachsen (N), Ford Focus Mk2 T16 4×4
2. Timur Timerzyanov (RUS), Citroën C4 T16 4×4
3. Tanner Foust (USA), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
4. Stig-Olov Walfridsson (S), Renault Clio Mk3 T16 4×4
5. Frode Holte (N), Volvo C30 T16 4×4
6. Davy Jeanney (F), Citroën C4 T16 4×4

Sammenlagt:
1. Sverre Isachsen (N) 104
2. Timur Timerzyanov (RUS) 97
3. Tanner Foust (USA) 86