Endelig finale for Syversen

syversen2
Årets 5 runde i RX Lites ble arrangert i helgen på formel 1 banen i Barcelona, og det skulle bli en opptur for Simon Wågø Syversen. Etter en utfordrende start på sesongen og et skuffende løp på Lånke var det en spent Syversen som stilte start.

-Vi gjorde noen endringer i forberedelsene før runden her i Barcelona, og var spente på hvordan det kom til å slå ut. Det var derfor veldig deilig å se at vi var så nærme toppen med blant annet en 3 og 5 tid. I tillegg kom jeg til årets første finale, så må si meg meget fornøyd med helgen, sier Simon.

Selv om det var over en måned siden forrige løp, hadde Syversen tempoet inne fra start. Simon startet helgen med en 5 tid i første omgang. I andre omgang måtte han bryte etter elektriske problemer. Simon kom sterkt tilbake med en 3 tid i tredje omgang, selv med en førerdør han ikke fikk lukket og en kupe full av støv. I den fjerde og siste omgangen ble Simon kjørende i trafikk, og klarte bare en 11 tid. I semifinalen kjørte Simon inn til en tredje plass og var dermed klar for årets første finale. I finalen endte Simon på en 6 plass, noe som er årets beste plassering.

«Det var godt å få være med å kjøre finale! Det har vært en tøff sesong fram til nå, så er deilig at det endelig begynner å løsne. Jeg begynner å bli ordentlig kjent med bilen, så nå ser vi virkelig fram mot de to siste rundene. Vi fikk mye positive svar på de endringene vi gjorde før helga, og vi vet hva vi må jobbe med til neste, så forhåpentligvis kan vi være med å kjempe helt i toppen neste gang også!»

Neste runde arrangeres i Istanbul i Tyrkia om to uker.