Endelig for Bakkerud

A_Bakkerud_15_ITA
Andreas Bakkerud vant VM-runden i Italia overlegent. Dermed kunne bergenseren endelig juble fra øverste posisjon på pallen denne sesongen.

– Det smaker alltid godt og vinne, og denne seieren har vi jobbet for – det var en for hele teamet vårt. Når forholdene ble tøffe i dag følte jeg meg trygg på bil og egne prestasjoner, og da fikk vi virkelig opp farten, forteller Bakkerud.

Bakkerud har en imponerende statistikk i årets sesong. Han har vært i 9 av 12 finaler – og plukket med seg en tredjeplass i Sverige, andre i Tyrkia og nå en seier i Italia.
– Målet før årets sesong var å jevne ut prestasjonene, og det føler jeg vi har klart, men vi har ikke klart å klatre helt til toppen før i dag, forteller en glad Bakkerud som ligger som nummer fire sammenlagt, 13 poeng bak tredjeplassen.

Etter gårdagen lå Bakkerud som nummer 7, men da han våknet til regn i dag kom godfølelsen. Bakkerud og teamet jobbet hardt og fant raskt et oppsett på bilen som gav trygget og god fart under de krevende forholdene. – Jeg trives godt når forholdene er tøffe, og i dag var det virkelig det. Det gjør jo også at seieren smaker litt ekstra, og det å sprute champagne fra toppen av pallen og nedover er en følelse jeg aldri blir lei av, gliser Bakkerud.

Nå gjenstår bare grand finale i årets sesong – på andre siden av jordkloden i Argentinske Rosario. – Det blir gøy og jeg gleder meg til å reise over dit i slutten av November.
Vi har en bra rytme nå og vi skal jobbe hardt for å holde tempo oppe der også, avslutter Bakkerud.

PS: Tommy Rustad kjører for Bergens teamet HTB Racing, og tok i dag EM-tittelen og sier i Italia. – Gratulerer så mye til HTB-teamet og Tommy, de er med og viser at Bergen er rallycross hovedstaden i Norge nå, gliser Bakkerud. Sammen hadde de to førerne nærmere 150 supportere og sponsorer på tribunen.