Endelig NM-åpning i rallycross

Endelig er det klart for årets NM-sesong i rallycross. Etter lang tids utsettelse på grunn av Corona-pandemien skal det kjøres tre runder på en måned, og første arena ut er Gardermoen Motorpark førstkommende helg.Løpene blir dessverre ikke åpne for publikum.

 

Når årets sesong først kommer i gang er det også klart for en svært interessant nyhet i norsk rallycross. For første gang i Norge vil det være med en elektrisk drevet Supercar, kjørt av Svein Bjarte Holten fra NMK Vikedal.

De tre NM-rundene i rallycross som er planlagt den kommende runden vil bli kjørt på Gardermoen, Grenland og Momarken. Arrangørene har virkelig lagt seg i selen for å planlegge både avviklingen i forhold til antall personer som er tillatt og ikke minst i forhold til smittevern.

I NM-klassen for de mest ekstreme bilen, Supercars, er det fem førere påmeldt til helgen. Av disse er det stor interesse rundt Svein Bjarte Holten fra NMK Vikedal og hans elektriske Ford Fiesta E-RX. Dette prosjektet representerer fremtidens rallycross på VM-nivå og det er knyttet stor spenning til Norges-debuten.
Regjerende norgesmester, Kjetil Larsen fra Froland Motorsport, stiller også til helgen med sin Audi S1.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, var det Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus som ble mester i fjor med sin Renault Clio.  Han kommer til start også i helgen.

Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad, som tapte NM-gullet med minst mulig margin i fjor, kommer også tilbake med sin Opel Corsa. Espen Isaksætre som tok NM-bronse i fjor er også på plass i år med sin Peugeot 208.

Fjorårets vinner av Junior Cup, Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo, har også tatt steget opp i denne klassen i år.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er vinneren fra 2018 og sølvvinner fra i fjor, Sivert Svardal fra NMK Konsmo, på plass til helgen med sin Mazda.
Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal endte på en 4. plass i fjor, og han stiller også i år med sin Mazda RX7.

I klassen til og med 2400 ccm stiller tittelforsvarer Jørgen Syversen fra NMK Aremark med sin Ford. Også fjorårets sølvvinner, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad er på plass med sin VW Polo.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er ikke de to beste fra i fjor, Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo og Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad på startlisten til helgen.

Fjorårets bronse-vinner, Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo er imidlertid på plass med sin BMW E30 M3. Bjørn Terje Heggli fra NMK Alta endte på en 5. plass i fjor, og han tar turen sørover igjen med sin Ford Fiesta.

I tillegg til NM-klassene kjøres også første runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gardermoen. Her er det hele 21 unge lovende førere påmeldt

På Gardermoen har arrangøren valgt å dele arrangementet i to, slik at tre klasser kjøres på lørdag og tre på søndag. Dette er for å tilfredsstille kravet om at et arrangement ikke skal samle mer enn 200 personer.

På lørdag kjøres følgende klasser:

Junior Cup
Supernasjonal 1600-2000 ccm
Supernasjonal over 2400 ccm

På søndag kjøres følgende klasser:
Supernasjonal inntil 1600 ccm
Supernasjonal 2000-2400 ccm
Supercar

Begge dager starter 1. innledende omgang kl. 09.15

Poengstillingen NM Rallycross 2019:
https://bilsport.no/poengstilling/poengstilling-2019/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkgardermoen.no/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/