Endelig på pallen!

A_Bakkerud_15_HOLJES
Andreas Bakkerud viste med tredjeplassen i den svenske VM-runden i rallycross denne helgen at han tilhører verdenstoppen i rallycross. Dermed kunne han endelig sprette champisen på prispallen igjen.

– Det kjennes litt som en seier, og det er en herlig følelse å stå på pallen å sprute champagne igjen, forteller Bakkerud med et smil.

Det kunne imidlertid blitt enda mer å juble for, men en programfeil på motoren gjorde at Bakkerud mistet mye motorkraft i hele finalen.  – Det manglet mange hestkrefter i motoren – og dermed måtte jeg forsvare i stede for å jage i hele finalen. Det gjør faktisk at følelsen av å komme på pallen kjennes enda bedre, smiler Bakkerud.

Han er nå to poeng bak andreplass i førermesterskapet sammenlagt. Sammen med teamkollega i Ford Olsbergs MSE Reinis Nitiss økte de også sammenlagt ledelsen i team-mesterskapet.

– Jeg har vært i alle årets seks VM-finaler, og var også i finalen i X Games.
Det kjennes godt – og viser at vi hører til i toppen. Det har vært en utrolig gøy helg, og det å få kjøre her i Höljes er helt unikt, forteller Bakkerud som hadde nærmere 300 fans med seg på en egen #BakkerudBLUE tribune.

Helgens løp hadde rekordtall med 39800 tilskuere som besøkte det lille tettstedet med 150 fastboende rett over grensen fra Trysil. – De er unike, og gir med det lille ekstra når det er som tøffest. Jeg er utrolig stolt over å ha slik støtte og support fra slike fantastiske supportere og fans, forteller Bakkerud